Băsescu: Iohannis şi Ponta îşi aduc aminte de românul răpit în Burkina Faso doar dacă sunt întrebaţi de presă

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta îşi aduc aminte de românul răpit recent în statul african Burkina Faso doar dacă sunt întrebaţi de presă, a scris vineri, pe contul său de Facebook, fostul şef de stat Traian Băsescu.

"De aproape o lună, cetăţeanul român Iulian Gherguţ a fost răpit în Burkina Faso. Este drept că preşedintele ţării şi premierul îşi aduc aminte de acest lucru doar dacă sunt întrebaţi de presă. Şi pe acest fond, de cîteva zile în spaţiul public revine episodul răpirii ziariştilor din Irak.

Iar pentru a masca dezinteresul pentru soarta românului răpit, reţeta propagandei este să scoată cite un palavragiu la televizor care să presupună cit de ilegal au fost recuperaţi cei trei ziarişti răpiţi în Irak în 2005 şi să facă tot soiul de conexiuni fără nici o legătură cu realitatea, legate de traficul de armament sau de beneficii băneşti obţinute de pe urma răpirii ziariştilor", scrie Traian Băsescu.

Fostul preşedinte susţine că, probabil, cei care l-au ajutat pe Omar Haysam să fugă din ţară n-or să-i ierte niciodată ca şi-a asumat "recuperarea ziariştilor cu devoalarea acţiunii ticăloase a unui sirian devenit cetăţean român şi la un pas să devină deputat PSD."

"Dar dacă ceva le-a stîrnit furia, acest lucru a fost readucerea în ţară a lui Omar Haysam. Dacă aş mai fi avut ceva timp şi Mohamed Munaf, alt ticălos, ar fi fost recuperat cu toată cetăţenia lui americană. Eu am tratat răpirea cetăţenilor români ca fiind o agresiune teroristă la adresa statului şi am acţionat în consecinţă. Alţii îşi ascund indiferenţa şi neputinţa la umbra celulelor de criză de la MAE sau a unor palavragii obsedaţi chemaţi pe la televiziuni", a continuat Traian Băsescu.

În opinia acestuia, dacă grupările teroriste vor simţi că autorităţile române sunt indiferente sau neputincioase, vom avea tot mai mulţi cetăţeni răpiţi aiurea prin lume.

"Aşa că, domnilor Ponta şi Iohannis treziţi-vă şi puneţi în mişcare toată forţa instituţiilor statului. Dacă nu ştiţi, vă spun eu că este imposibil să nu avem resurse în Africa de Vest. Nu faceţi din Iulian Gherguţ simbolul neputinţei voastre şi a României, pentru că vor plăti români nevinovaţi, nu voi", a concluzionat Traian Băsescu.

Amintim că un român care lucra ca agent de securitate la un proiect minier din statul african Burkina Faso a fost răpit recent de cinci bărbaţi înarmaţi, în apropiere de graniţa cu Mali. Site-ul de ştiri Burkina24.com susţine că românul este victima unui grup de terorişti din Mali".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne