Băsescu: Odată cu valul migrator islamist, organizaţiile teroriste şi-au transferat adepţi în Europa

Traian Băsescu a subliniat, în contextul noilor atentate teroriste de la Bruxelles, că era logic ca, odată cu valul migrator islamist, organizaţiile teroriste să-şi trimită şi adepţii în Europa pentru a continua jihadul.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Bruxelles-ul a fost lovit marţi dimineaţă de atacuri teroriste în urma cărora şi-au pierdut viaţa zeci de oameni. Într-un nou mesaj postat pe contul său de Facebook - intitulat "Logica ce ne lipseşte" - fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că a devenit evident faptul că forţele de securitate nu sunt capabile să asigure viaţa cetăţenilor europeni.

"În Siria, în Irak, în Afganistan sau în Yemen, grupările teroriste islamiste sunt atacate de armate regulate, trupe speciale şi forţe aeriene ale NATO, Federaţiei Ruse, Iranului sau ale Arabiei Saudite cu riscul major de a fi decimate. Era logic ca, odată cu valul migrator islamist, organizaţiile teroriste să-şi transfere adepţi cit mai mulţi la loc sigur, în Europa, unde fac ce ştiu cel mai bine: UCID.

Aici nu-i bombardează nici aviaţiile aliate, nici armatele regulate nu pot fi desfăşurate, nici trupele speciale nu pot acţiona ca în teatrele de război, iar guvernele nu-şi pot permite generalizarea introducerii stării de urgenţă, transformînd Europa într-un Afganistan, pentru că şi-ar recunoaşte eroarea fatală în abordarea fenomenului migraţiei necontrolate", a declarat Traian Băsescu.

Dramatic este, în opinia fostului preşedinte, că nu liderii politici europeni, de altfel foarte bine păziţi, vor plăti factura nesăbuinţei, ci cetăţeni europeni nevinovaţi.

"Este clar că forţele de securitate nu pot asigura viaţa cetăţenilor europeni", a subliniat Traian Băsescu.