Băsescu: Ponta a aprobat construirea celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti. Dacă n-ar fi tragic, ar fi comic

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Decizia premierului Victor Ponta de a aproba construcţia celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti pe lângă care să funcţioneze o universitate în care să înveţe 6.000 de studenţi, într-un moment în care islamismul se extinde către Balcani, este cel puţin nesăbuită, dacă nu antinaţională, a declarat duminică fostul preşedinte Traian Băsescu.

"În momentul în care islamismul se extinde către Balcani şi este declaraţia oficială a Statului Islamic – că vor Balcanii şi să intre către România şi Ungaria – prim ministrul nostru hotărăşte să aprobe construcţia celei mai mari moschei din Europa, pe lângă care să funcţioneze o universitate pentru 6.000 de studenţi.

Nu există risc mai mare de securitate naţională decât să aduci studenţi musulmani în România şi de aici să îi şi exporţi prin Europa ca studenţi din România, dintr-o ţară membră a UE. Cred că astfel de decizii sunt cel puţin nesăbuite, dacă nu antinaţionale. Mi se pare o exagerare care trebuie judecată de CSAT şi sper ca un astfel de proiect să nu fie aprobat de statul român (...) E o poveste, dacă n-ar fi tragică, ar fi comică.", a precizat Traian Băsescu.

Fostul şef de stat a adăugat că avem o minoritate de 70-80.000 de musulmani, pe care îi respectăm, avem moschei la Constanţa, la Bucureşti, sunt bineveniţi, însă, în opinia lui, să faci cea mai mare moschee din Europa aici este o exagerare.

Potrivit Mediafax, Guvernul Ponta a decis, printr-o hotărâre de guvern, să ofere Muftiatului Cultului Musulmanilor un teren de peste 11.000 de metri pătraţi în Bucureşti, pe o perioadă de 49 de ani, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa.

Terenul pe care ar urma să fie construită moscheea, care va avea o capacitate de 2.000 de persoane, este situat lângă Centrul Expoziţional Romexpo, iar valoarea sa se ridică la aproximativ patru milioane de euro. Statul turc va asigura toate costurile pentru construire. Singura condiţie impusă de premierul Ponta este ca lucrările de construcţie a moscheei să înceapă în trei ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook