Băsescu: Primarul din Târgu Mureş, care e doctor, trebuia să se autodiagnosticheze, nu mai e sănătos

Traian Basescu
Traian Basescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat, marţi, la Digi24, pe marginea controversei generate de primarul din Târgu Mureş, potrivit căruia statul ar trebui să decidă criteriile ce trebuie îndeplinite de cuplurile (în special de rromi) care doresc să aibă copii.

“Florea este doctor. Trebuia să se autodiagnosticheze. Putea să-şi dea seama că nu mai e sănătos cu asemenea propuneri. Dacă nu, măcar un coleg de-al lui, poate cu bunăvoinţă, putea să-l tragă de mânecă şi să-i spună, «nene, lasă primăria că ai luat-o razna». Nici măcar nu pot să-mi dau seama dacă pot să-l acuz de nazism, pentru că îţi dă impresia că e iresponsabil. Nu poţi să faci asemenea declaraţii. Există un fond al problemei, dar una e una, alta e alta. Sunt, într-adevăr, familii care trăiesc din alocaţii, având copii mulţi. Atunci, n-ai decât să faci o politică a alocaţiilor corespunzătoare, dar nu afirmaţii de acest gen, care n-au ce căuta în viaţa publică”, a declarat europarlamentarul PMP, citat de B1 TV.

În opinia sa, una dintre soluţii la problema familiilor care trăiesc din alocaţii şi care urmăresc să aibă cât mai mulţi copii din acest motiv ar fi stimularea mamelor prin salarii foarte bune pe perioada de concediu maternal.

“Spre exemplu, una din soluţii - sigur, nu acoperă tot spectrul, dar nimic nu poate acoperi toate exigenţele - este stimularea mamelor, prin salarii foarte bune pe timpul cât rămân în concediu pentru creşterea copilului. Dacă îi dai mamei 90% din salariul pe care l-a avut în ultimele 12 luni este un mod de a stimula şi creşterea copilului, şi mama să facă copii. Deci sunt diverse mijloace de a stimula natalitatea şi, în acelaşi timp, de a ajuta material familiile care au un copil, doi, trei, cinci, opt, oricâţi. Eu m-aş bucura, spre exemplu, cum are fiica mea trei copii, să-i dea ei salariul întreg, pe care l-a avut înainte de concediul de maternitate, ca să îl facă şi pe al patrulea”, a adăugat fostul preşedinte.

Remarcile lui Traian Băsescu vin în contextul în care, în mijlocul dezbaterilor aprinse pe tema dublării alocaţiilor pentru copii, primarul municipiului Târgu Mureş a afirmat că statul ar trebui să introducă un set de criterii care trebuie îndeplinite de către orice cuplu care vrea să aibă copii. De asemenea, Florea i-a luat în vizor pe rromi, susţinând că “ţiganii sunt o problemă serioasă a României”.

Astfel, cuplurile ar trebui să facă dovada că au un loc de muncă stabil, o locuinţă, o situaţie financiară decentă, că au o vârstă adecvată şi un nivel de educaţie minim stabilit prin lege. În caz contrar, n-ar trebui să li se permită să aibă prunci.

Florea mai susţine că, dacă un cuplu care nu îndeplineşte criteriile stabilite face totuşi un copil, acesta ar trebui preluat de stat care "să-i ofere condiţiile corespunzătoare pentru dezvoltare". Detalii aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne