Băsescu, replică tăioasă pentru Adrian Moraru care era "optimist" în legătură cu chemarea sa la DNA

Traian Băsescu
Traian Băsescu (LIONEL BONAVENTURE / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu nu a gustat deloc remarca directorului adjunct al Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, prezent în platoul B1 Tv, potrivit căreia după ce îşi încheie mandatul va trebui să dea socoteală pentru fapte de trafic de influenţă la DNA. Într-o intervenţie telefonică neprevăzută, şeful statului i-a transmis acestuia că poată să doarmă liniştit că el nu practică acest tip de intervenţie şi i-a recomandat să se abţină de la astfel de afirmaţii sau previziuni până la proba contrară.

"Aveţi acolo un om foarte optimist care se numeşte Moraru. Domnule Moraru am o mare rugăminte la dvs, renunţaţi la optimism. Aţi afirmat mai înainte ca sigur şi Băsescu o să dea cu subsemnatul pentru trafic de influenţă sau chestiuni de genul asta. Luaţi notă de ce vă spun. Nu veţi găsi în zece ani o astfel de intervenţie. Aveţi libertatea să spuneţi ce vreţi pentru că meseria dvs este să staţi prin studiouri de televiziune. Eu întâmplător sunt acasă şi mă uitam la emisiune. Chiar îmi pare rău că m-am uitat pentru că v-am văzut, cu autoritatea unuia din societatea civilă, fiind optimist în ceea ce priveşte chemarea mea la DNA. Veţi fi dezamăgit. Deci dormiţi liniştit, că o spun public, şi dacă ar fi aşa ceva mâine, poimâine cu siguranţă aţi găsi destui să vă confirme", a fost replica lui Traian Băsescu pentru Adrian Moraru.

Şeful statului a reiterat că în cei zece ani de mandat nu a existat nicio intervenţie în favoarea cuiva pentru restituiri, bani, contracte şi aşa mai departe, adăugând că singurele intervenţii pe care le-a făcut în Guvern au fost instituţionale.

"Ştiu că sunt destui care vor să distrugă cât se poate din ce am făcut în mandat. Probabil că domnul Moraru este dintre cei care ar vrea să constate că şi preşedintele a fost implicat în trafic de influenţă sau ceva. Vreau sa îl facă să doarmă liniştit, că preşedintele României din ultimii zece ani nu a practicat acest tip de intervenţii", a continuat şeful statului.

Nemulţumit de "bucuria" unora care vor sa îl lezeze în ultimele zile ale mandatului de preşedinte, Traian Băsescu i-a sugerat lui Moraru "ca până la proba contrară să se abţină de la astfel de afirmaţii sau previziuni".

"Am intervenit ca să îl liniştesc pe domnul Moraru. Altfel eu vă doresc o seară plăcută. Văd . Dacă ştie cineva că am făcut intervenţii în favoarea unui om de afaceri să sune şi să spună pe postul dumneavoastră", a adăugat şeful statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne