Băsescu: Schimbarea Guvernului nu aduce niciun risc al afectării relaţiilor cu Republica Moldova

Traian Băsescu, preşedintele României, răspunde întrebărilor presei la întalnirea cu preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti.
Traian Băsescu, preşedintele României, răspunde întrebărilor presei la întalnirea cu preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti. (Mihut Savu / The Epoch Times)

Preşedintele Traian Băsescu a spus în cadrul unei declaraţii de presă pe care a avut-o cu omologul său din Republica Moldova, Nicolae Timofti, că schimbarea Guvernului nu va afecta relaţiile cu Chişinăul, deoarece acestea sunt unul dintre pilonii politicii externe, alături de cooperarea cu UE şi NATO.

Traian Băsescu a fost întrebat de o jurnalistă din R. Moldova dacă schimbarea Guvernului va aduce o schimbare şi în relaţiilor moldo-române. "Vă pot da un răspuns ferm şi fără echivoc. Nu există Guvern al României, indiferent ce structură politică are, care să nu susţină trei lucruri fundamentale în politica externă: România în NATO, România în Uniunea Europeană, relaţia strategică România-Republica Moldova. Deci aceştia sunt trei piloni de politică externă fundamentală pentru România. Şi sunt piloni recunoscuţi de toate partidele, indiferent de orientarea lor politică. Deci nici un risc, indiferent ce Guvern se instalează la Bucureşti", a subliniat Băsescu.

Şi preşedintele Timofti este optimist că nu se vor produce schimbări în atitudinea României. "Eu sunt de acord cu dl preşedinte Traian Băsescu, că indiferent de orientarea politică a guvernării în România, ştiu că România are faţă de Republica Moldova aceeaşi atitudine – relaţii de prietenie, de susţinere în toate direcţiile posibile, economice, sociale, politice. La etapa actuală, eu cred că susţinerea din partea României va fi semnificativă pentru realizarea ideii noastre, pe care o considerăm o idee naţională, de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană", a declarat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne