Băsescu: Serviciile s-au implicat, prin Meleşcanu, în campania prezidenţială

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, sâmbătă, în cadrul ultimei sale conferinţe de presă de la Palatul Cotroceni, că serviciile de informaţii s-au implicat în campania electorală, prin fostul şef SIE, Teodor Meleşcanu, care a devenit ulterior consilier al premierul Victor Ponta.

"Serviciile de informaţii s-au implicat, prin domnul Meleşcanu, în campania electorală. Domnul Meleşcanu era încă şef al Serviciului de Informaţii Externe şi alţii îi strângeau semnături (pentru candidatură - n.r.). Domnul Meleşcanu era director", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Întrebat de jurnalişti dacă susţine că în campanie s-au implicat serviciile de informaţii sau doar Meleşcanu, şeful statului a replicat:"V-am vorbit de Meleşcanu, da? Dar mă tem că reprezenta un serviciu, da? Conducea un serviciu."

"V-am spus cu suficient timp înainte că acelaşi domn Meleşcanu, împreună cu primul-ministru, au promovat o Hotărâre de Guvern care eluda CSAT prin care s-a putut masca şi domnia sa a putut să-mi refuze dreptul la informaţia cerută cu privire la ofiţeri sau foşti ofiţeri acoperiţi în Guvern. Deci asta este implicaţie clară", a mai adăugat Traian Băsescu.

Întrebat dacă a primit raportul solicitat privind filajul fostei şefe DIICOT, Alina Bica, şi al preşedintelui PMP, Elena Udrea, preşedintele a răspuns afirmativ, însă a subliniat că acesta este strict secret.

"În ceea ce priveşte raportul, legat de filajul efectuat pentru doamna Bica şi doamna Udrea în Franţa, la Paris, răspunsul este: Da, am primit raportul şi este strict secret", a precizat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne