Băsescu: Sper ca partidele să renunţe la răpciugile de politicieni pe care vor să-i promoveze pentru Primăria Capitalei

Candidează sau nu candidează la Primăria Capitalei fostul preşedinte al României, Traian Băsescu?
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Candidează sau nu candidează la Primăria Capitalei fostul preşedinte al României, Traian Băsescu? Răspunsul la această întrebare îl vom afla cel mai probabil cât de curând.

"Când voi lua o decizie o s-o comunic public. În orice caz, sper ca măcar această posibilitate să facă partidele să renunţe la răpciugile de oameni politici pe care acum vor să-i promoveze ca şi candidaţi. La PNL e un domn cu B... Buşoi.

E penibil pentru un partid atât de mare să vină cu candidaţi de talia asta. Poate se sperie şi înţeleg cât de important este Bucureştiul", a declarat Traian Băsescu.

Întrebat acum câteva zile dacă va candida, fostul preşedinte a declarat: "Nu spun nici nu, nici da. Abia construim un partid. Nu mi se pare că cineva care a fost preşedintele României mai intră într-o competiţie locală, dar în politică nu faci întotdeauna ce vrei, ci şi ce trebuie. Este cale lungă până acolo (...) Până pe 10 octombrie mă voi înscrie în PMP. Obiectivul meu este să construiesc un partid nou, care să nu fi fost implicat în compromisuri".