Bătrân cu mască (şi auto-certificare) merge la muncă pe măgăriţa sa

O imagine cu un mesaj clar: "Am 81 de ani şi am fost întotdeauna sănătos ca un peşte, dar de data asta trebuie să fim atenţi, personal nu am cunoscut niciodată o astfel de situaţie".
Marco Dessì, în vârstă de 81 de ani, din Meana Sardo, Sardenia
Marco Dessì, în vârstă de 81 de ani, din Meana Sardo, Sardenia (Cortesia Lorella Cappai)

În fiecare dimineaţă, pe spatele măgăriţei sale, Stella, omul se îndreaptă spre câmp să aibă grijă de oi, porci şi câini. În contextul virusului Wuhan, Marco Dessì, în vârstă de 81 de ani, din Meana Sardo, un sat din Sardinia, Italia, provincia Nuoro, populat în principal de bătrâni, continuă să ducă aceeaşi viaţă ca şi până acum, dar cu câteva precauţii în plus: masca pentru a se proteja pe el şi pe ceilalţi şi auto-certificarea în buzunar pentru a merge la câmp, serviciul său de o viaţă.

Lorella Cappai, una dintre vecinele sale, l-a fotografiat şi imaginea ciobanului cu mască pe spatele măgarului a devenit imediat populară pe reţelele de socializare. O imagine cu un mesaj civic extraordinar. "Am 81 de ani - spune bătrânul pentru agenţia ANSA - şi am fost întotdeauna sănătos ca un peşte, dar de data asta trebuie să fim atenţi, personal nu am cunoscut niciodată o astfel de situaţie".

(Cortesia Lorella Cappai)

"În mediul rural aproape că nu întâlnesc pe nimeni, dar se întâmplă să văd un sătean şi să mă opresc să stau de vorbă, şi de multe zile port masca pe care mi-a procurat-o nepoata mea, asistentă. Urmăresc noutăţile în fiecare zi şi ştiu că acesta este un virus periculos, în special pentru noi vârstnicii şi este important să stăm la distanţă şi să folosim masca".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură