Baza militară ucraineană de la Mariupol a fost atacată de forţele armate pro-ruse

Garda Naţională Ucraineană, regiunea Doneţk, Ucraina.
Garda Naţională Ucraineană, regiunea Doneţk, Ucraina. (youtube.)

Forţele armate afiliate Rusiei din estul Ucrainei au atacat, în noaptea de miercuri spre joi, baza militară ucraineană de la Mariupol, incident soldat cu 4 decese, 12 răniţi şi 63 de insurgenţi reţinuţi, conform ministrului de Interne, Arsen Avakov.

Grupul afiliat Rusiei, format din aproximativ 300 de insurgenţi, era înarmat cu arme automate, cocktailuri Molotov şi alte dispozitive explozibile. Atacul a fost respins de trupele Gărzii Naţionale Ucrainene (GNU) din Mariupol, o bază militară situată în regiunea Doneţk aproape de coasta Mării Azov. GNU a fost susţinută şi de o ”unitate specială a Ministerului de Interne” staţionată în apropiere.

Conform presei locale, incidentul s-a soldat cu 4 decese, 12 persoane rănite şi 63 de persoane reţinute, toate din partea grupului pro-Rusia. Numărul victimelor din tabără ucraineană nu a fost publicat. O cantitate semnificativă de aparatură comunicaţii şi arme de provenienţă rusească au fost confiscate în urma incidentului.

Autorităţile de la Kiev au hotărât urmărirea grupului armat iar operaţiunile de căutare sunt în desfăşurare. Serviciile de Securitate Ucrainene (SBU) au început să adune dovezile necesare pentru identificarea insurgenţilor afiliaţi Rusiei.

Rezidenţii regiunii au relatat că au văzut mai multe avioane de vânătoare care au trecut deasupra zonei în timpul incidentului.

SBU a informat anterior că un număr mare de soldaţi din Brigada 45 a Forţelor Speciale ruse cât şi de agenţii Directoratului Principal de Informaţii al Rusiei operează în spatele acţiunilor separatiste din estul Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe