BBC îi plăteşte daune lui Poroşenko pentru un raport “incorect”

Petro Poroşenko
Petro Poroşenko (Jim Watson/AFP/Getty Images)

BBC anunţă că a fost de acord să plătească daune preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko din cauza unui raport “incorect” publicat anul trecut, potrivit RFE/RL.

“Îi cerem scuze domnului Poroşenko pentru orice neplăcere cauzată şi am convenit să îi plătim despăgubiri”, a susţinut BBC într-o declaraţie postată joi pe website-ul său.

Totuşi, BBC nu a oferit nicio indicaţie în ceea ce priveşte valoarea despăgubirii.

Un articol publicat în mai 2018 pe website-ul BBC a raportat că o plată de 400.000 de dolari a fost făcută lui Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui Donald Trump, pentru a organiza o întâlnire între preşedinţii american şi ucrainean.

Afirmaţia a avut legătură cu o întâlnire desfăşurată la Casa Albă în iunie 2017.

Poroşenko, care are în vizor să câştige alegerile prezidenţiale din 31 martie, a dat în judecată BBC din cauza raportului, care a fost prezentat de asemenea într-un buletin de ştiri în Marea Britanie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe