Bebeluşi în stare gravă de sănătate. Ministerul Sănătăţii demarează ancheta

Ministerul Sănătăţii a declanşat o ancheta după ce un bebeluş a murit iar alţi 13 sunt internaţi în spital, unii dintre ei având nevoie de dializă.
Bebeluş
Bebeluş (Shutterstock)

Ministerul Sănătăţii investighează cauzele posibile de îmbolnăvire a copiilor din judeţul Argeş, după ce mai mulţi bebeluşi cu simptome specifice insuficienţei renale au fost transferaţi de la respectiva unitate sanitară la Spitalul Marie Curie din Bucureşti.

"În ultimele 24 de ore, MS a fost informat despre înregistrarea unor cazuri de îmbolnăvire la copii din judeţul Argeş care au fost transferaţi de urgenţă la unităţi medicale din Bucureşti cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic. Din datele preliminare s-a confirmat infecţie cu E. coli doar la unul dintre cazuri, la un copil cu vârsta sub un an transferat în stare gravă la Spitalul 'Marie Curie' şi care a decedat ulterior. Toţi ceilalţi copii se găsesc sub îngrijire medicală atentă, fiind aplicate procedurile necesare susţinerii funcţiilor vitale", susţin reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Reamintim că 13 bebeluşi din Argeş şi Dolj au fost aduşi în ultimele zile la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucureşti cu simptome specifice insuficienţei renale. Unul dintre copii a murit, iar nouă copiii sunt în stare gravă. Medicii de la Spitalul Marie Curie au diagnosticat infecţia cu bacteria E coli. Astăzi, un alt bebeluş a fost adus din Argeş.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, copiii, prezentând sindrom hemolitic-uremic, au vârste cuprinse între câteva luni şi trei ani şi două luni. Trei dintre bebeluşi sunt dializaţi în permanenţă din cauză că au insuficienţă renală.

Bebeluşii au fost transferaţi la Bucureşti după ce ar fi fost infectaţi cu o bacterie periculoasă. DSP Argeş a deschis o anchetă epidemiologică şi a decis ca toţi bebeluşii din Argeş să fie controlaţi de medicii de familie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură