Beijingul avertizează Washingtonul în legătură cu manevrele militare efectuate de SUA şi Coreea de Sud

Armata chineză a emis un avertisment către un bombardier american B-1 ce zbura miercuri deasupra Mării Chinei de Est, pe fondul amplificării tensiunilor din regiune, au declarat doi oficiali americani pentru Fox News.
Bombardier american B-1B.
Bombardier american B-1B. (Captură Foto)

Beijingul a declarat că bombardierul american zbura în spaţiul aerian internaţional. Oficialii americani au precizat la rândul lor pentru Fox News că bombardierul se afla în spaţiul aerian şi că acesta şi-a continuat misiunea – deşi fără avionul său însoţitor.

Fox News a aflat că două bombardiere americane B-1 trebuiau miercuri să înceapă o misiune de patrulare din Guam spre Peninsula Coreeană, ca parte a exerciţiilor militare cu sud-coreenii, la câteva ore după ce Coreea de Nord a eşuat să lanseze o rachetă.

Însă doar un bombardier B-1 a reuşit să decoleze, celălalt fiind ţinut la sol din cauza unor probleme de întreţinere.

Chinezii au transmis un avertisment prin frecvenţa radio de urgenţă, potivit declaraţiilor unui oficial. Incidentul a avut loc în momentul în care bombardierul zbura la 112 km sud-vest de insula sud-coreană Jeju.

Între timp, secretarul american al Apărării, Jim Mattis, şi Şeful Statului Major al armatei americane, generalul Joseph Dunford, s-au adresat miercuri legiuitorilor de la Capitol Hill în legătură cu bugetul apărării şi criza actuală cu care se confruntă armata americană în ceea ce priveşte condiţiile de pregătire.