Beijingul lovit de cea mai puternică furtună de nisip într-un deceniu

Furtună de nisip în Beijing
Furtună de nisip în Beijing (FRED DUFOUR/AFP/Getty Images)

Capitala chineză Beijing a fost lovită miercuri seara de cea mai puternică furtună de nisip care a “vizitat” nordul Chinei în peste un deceniu.

Autorităţile de la Observatorul Naţional au emis Cod galben pentru furtună de nisip şi multe zone ale oraşului au înregistrat o poluare a aerului de aproape 1.000 de micrograme pe metru cub, un nivel considerat periculos.

Furtuna de nisip a provocat mari blocaje rutiere iar locuitorii oraşului au fost nevoiţi să poarte măşti şi ochelari pentru a se proteja de nisipul roşu.

În afară de Beijing, alte 11 provincii chineze au fost lovite de această furtună, poreclită de internauţii chinezi “Sand-ageddon”.

“Este foarte murdar afară. Este ca şi cum ar fi sfârşitul lumii”, a declarat un utilizator de Internet.

Beijing - unul din cele mai poluate oraşe din lume

Rezidenţii Beijing-ului sunt “obişnuiţi” cu nivelele extreme ale poluării aerului, în condiţiile în care capitala chineză se numără printre cele mai poluate oraşe ale lumii.

Capitala Chinei este invadată deseori de un smog gros. Poluarea a ajuns la niveluri atât de dezastruoase încât atleţii care au participat la maratonul de anul trecut din Beijing au fost fotografiaţi purtând măşti de gaze pentru a contracara efectele smogului din oraş.

Oamenii de ştiinţă chinezi au identificat în aerul poluat al oraşului Beijing 1.315 specii diferite de microorganisme ce pot fi inhalate, o parte dintre acestea fiind patogene. Chiar dacă o parte dintre microorganismele descoperite în aer erau bacterii inofensive, printre ele s-au găsit şi o cantitate semnificativă de viruşi şi ciuperci. O parte dintre microbi sunt patogeni şi au fost corelaţi cu boli precum alergiile sau bolile sistemului respirator, printre care ”tusea de Beijing”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe