Belarus primeşte SUA în sfera sa militară

Într-o mişcare ce ar putea surprinde conducerea rusă din Kremlin, Belarus şi SUA intenţionează să coopereze în sfera militară. Oficialii din Belarus susţin că această posibilă cooperare va fi simbolică.
Preşedintele bielorus Alexander Lukaşenko.
Preşedintele bielorus Alexander Lukaşenko. (Captură Foto)

Reprezentanţii Ministerelor Apărării din Belarus şi SUA însărcinaţi cu cooperarea militară bilaterală s-au întâlnit în Washington. După cum a fost raportat, cele două state au semnat un plan privind cooperarea militară pentru 2017.

Kirill Koktiş, membru al Comitetului pentru Probleme legate de Naţionalităţi din cadrul Dumei de Stat şi membru al consiliului Asociaţiei Consultanţilor Politici, a discutat cu Pravda.ru despre detaliile acestei cooperări militare.

Care sunt perspectivele cooperării SUA-Belarus în sfera militară?

Cred că ele sunt doar simbolice. Adică, Belarus ar putea coopera cu SUA doar în privinţa unor manevre politice. Cu greu se poate vorbi despre o interoperabilitate serioasă de fapt.

Ce eveniment ar putea fi inclus în planul cooperării SUA-Belarus?

Pentru moment singurul eveniment al unei astfel de cooperări este participarea orchestrei americane în timpul paradei din 9 mai.

Anterior, ministrul belarus de Externe Vladimir Makei a susţinut că Minsk a considerat că desfăşurarea trupelor NATO în estul Europei este o provocare.

La începutul acestei luni, preşedintele belarus Alexander Lukaşenko a susţinut că armata ţării, care a fost modernizată, va apăra Rusia pe flancul vestic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe