Beneficiile consumului de pepene galben

Pepene galben
Pepene galben (Pixabay.com)

În plină vară, este benefică o cură de pepeni, fie ei galbeni sau verzi, aceştia fiind ideali pentru hidratarea organismului şi reînlocuirea mineralelor pierdute prin transpiraţie.

În continuare vă vom prezenta câteva dintre beneficiile pepenelui galben, un fruct zemos ce conţine multe vitamine- printre cele mai importante fiind vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9-, precum şi glucide, lipide, fibre, magneziu, calciu, potasiu şi betacaroten.

Beneficiile consumului de pepene galben: este recomandat în curele de slăbire

Persoanele care doresc să scadă în greutate pot consuma două felii de pepene pe zi, fără a fi îngrijorate pentru silueta lor, deoarece pepenele galben este sărac în calorii.

Atenţie! Celor care suferă de insuficienţă renală nu le este recomandat să mănânce pepene galben.

Beneficiile consumului de pepene galben: întăreşte vederea

Pepenele galben este bogat în vitamina A, substanţă responsabilă pentru întărirea vederii. Dacă se face o cură zilnică cu o felie de pepene, persoanele pot observa o îmbunătăţire a vederii.

Beneficiile consumului de pepene galben: menţine sănătatea pielii şi a părului

Datorită betacarotenului, pepenele galben are un rol esenţial în menţinerea sănătăţii pielii şi a părului.

Beneficiile consumului de pepene galben: scade riscul de afecţiuni cardiovasculare

Printre mineralele pe care le conţine pepenele este şi potasiul. Este cunoscut faptul că alimentele bogate în potasiu scad riscul de afecţiuni cardiovasculare, aşadar, pepenele ajută la protejarea inimii.

Beneficiile consumului de pepene galben: recomandat femeilor însărcinate

Pepenele galben este recomandat viitoarelor mame deoarece conţine acid folic, necesar pentru dezvoltarea sarcinii şi prevenirea apariţiei defectelor congenitale la bebeluşi.

Datorită acidului folic, pepenele galben ajută, de asemenea, la tratarea anemiei şi a tulburărilor de alimentaţie cum ar fi anorexia.

Beneficiile consumului de pepene galben: benefic în cazul persoanelor care suferă de diabet

În ciuda faptului că este un fruct dulce, datorită conţinutului de potasiu, calciu, vitaminele A,B,C, pepenele galben menţine echilibrul metabolic al diabeticilor.

Beneficiile consumului de pepene galben: previne îmbolnăvirea de cancer

Conform studiilor, persoanele ce consumă produse bogate în antioxidanţi au un risc mai scăzut de a se îmbolnavi de cancer, iar pepenele galben conţine aceste substanţe benefice.

Beneficiile consumului de pepene galben: întăreşte sistemul imunitar

Datorită conţinutului său, pepenele galben întăreşte sistemul imunitar, sprijinind organismul în cazul diferitelor infecţii.

Beneficiile consumului de pepene galben: ajută la tratarea constipaţiei

Pepenele galben este şi un bun detoxifiant, ajutând astfel la prevenirea constipaţiei.

Atunci când alegem pepenele galben, trebuie să avem grijă să fie suficient de copt, altfel ar putea provoca indigestie şi diaree, de asemenea, fiind destul de greu de digerat de stomacul copiilor, este indicat ca acesta să fie consumat doar de copiii care depăşesc vârsta de doi ani.

Pentru multiplele beneficii ale pepenelui galben, vă recomandăm o cură cu acest fruct savuros care ajută la o bună dispoziţie şi la sănătatea corpului dumneavoastră.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură