Bergenbier redevine sponsorul echipei naţionale de fotbal a României

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. (youtube.com)

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a informat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Poiana Braşov, că Bergenbier redevine sponsorul echipei naţional de fotbal a României.

"Este un eveniment şi un moment special la care ne aflăm. Este tocmai atmosfera prieteniei iar astăzi mă simt extrem de onorat că mă aflu printre prietenii fotbalului românesc. Personal, nu cred în frecvenţa întâlnirilor. Cred cu tărie, sunt încredinţat, că prietenia adevărată, aşa cum este cea dintre fotbalul românesc şi Bergenbier, trăieşte prin principii, valori comune, asumate şi împărtăşite, implementate şi, totodată, prin dorinţa de a face performanţă pe termen lung. Pentru Federaţia Română de Fotbal este o mare bucurie să primim alături un prieten vechi al fotbalului românesc şi un partener de ţinută. Ştiu că a fost nevoie ca Federaţia Română de Fotbal să se schimbe, să devină un partener onest, transparent, cinstit, care să poată să construiască proiecte sustenabile şi reciproc avantajoase. Ne aflăm azi într-un moment special care consfinţeşte nu doar o revenire, ci acel parteneriat vechi, cu un prieten vechi al fotbalului românesc, având totodată toate credinţele pentru a face performanţă pe termen lung. De astăzi, tricoul galben al echipei naţionale revine acasă. Astăzi echipa naţională primeşte un prieten adevărat, iar Federaţia Română de Fotbal primeşte în echipă un partener adevărat", a afirmat Răzvan Burleanu.

Prezent la conferinţa de presă Lucian Ghinea, preşedintele Bergenbier S.A, a precizat că este o mândrie pentru compania din care face parte să revină alături de echipa naţională.

"Am găsit în Federaţia Română de Fotbal un partener corect de negociere şi suntem convinşi că putem construi un parteneriat corect pe termen lung şi care să ne ducă spre succes în ideea de a avea suporteri fericiţi, de a revedea acel stadion galben, de a revedea suporterii celebrând victoriile echipei naţionale în piaţa publică. Dacă reuşim să facem acest lucru, ne-am îndeplinit misiunea", a subliniat Lucian Ghinea.

Întrebat care este valoarea contractului, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a explicat că atât Federaţia cât şi Bergenbier au realizat un parteneriat în condiţii avantajoase pentru ambele părţi, adăugând că a făcut cea mai bună alegere din toate punctele de vedere.

El a punctat că Federaţia Română de Fotbal a dorit să găsească un partener care să răsplătească corect performanţa şi crede că performanţa este răsplătită corect de Bergenbier prin acest parteneriat.

"De aceea, azi am toate motivele să le mulţumesc celor de la Bergenbier pentru această decizie de a reveni la echipa naţională. Când m-am dus în vizită la Bergenbier, când am ieşit din lift, am văzut un perete plin de suporteri, o imagine care evidenţiază foarte clar emoţia, pasiunea, patima pe care o trăim cu toţii când suntem în tribună la meciurile echipei naţionale. Acela a fost elementul care, din punctul meu de vedere, a fost momentul decisiv pentru încheierea acestui parteneriat", a mai spus Răzvan Burleanu, care i-a invitat pe jurnalişti să viziteze Bergenbier pentru a se convinge de imaginea de pe perete.

Răspunzând unei întrebări referitoare la întreruperea parteneriatului cu Federaţia Română de Fotbal în anul 2008, preşedintele Bergenbier a ţinut să precizeze că circumstanţele de business, cele de piaţă, au făcut ca în anul 2008, echipa naţională să aleagă un alt sponsor.

"Dacă a fost inspirată decizia sau nu, vedem ce s-a întâmplat. Din anul 2015 revine un suporter vechi la echipa naţională şi noi credem ca şi suporterii vor reveni alături de noi, de echipa naţională, iar acele stadioane galbene vor duce echipa naţională spre victorie. Dorim ca echipa naţională să se califice la Campionatul European şi susţinem echipa naţională", a concluzionat Lucian Ghinea.

Bergenbier a mai fost sponsorul echipei naţionale în perioada 1998-2008. De-a lungul timpului, pe lângă sponsorizarea echipei naţionale de fotbal, a încheiat o serie de parteneriate cu Liga de Fotbal Amator din România, în 2009, şi cu Liga Profesionistă de Fotbal, în 2010. De asemenea, în anul 2014, Bergenbier a lansat propria competiţie de fotbal dedicată amatorilor, Cupa Prieteniei Bergenbier, care susţine fotbalul între prieteni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport