Berlinul zguduit de violenţe două nopţi la rând. Autorii, anarhişti de stânga

Găşti de anarhişti mascaţi au incendiat sâmbătă noaptea autovehicule şi au aruncat cu pietre în cartierul Neukölln din Berlin. Un oficial a declarat că incidentul reprezintă un act de terorism.
Anarhiştii au incendiat zeci de autovehicule în cartierul berlinez Neukölln în noaptea de 6 februarie 2016.
Anarhiştii au incendiat zeci de autovehicule în cartierul berlinez Neukölln în noaptea de 6 februarie 2016. (Captură Foto)

Frank Henkel, ministrul pentru probleme Interne din Landul Berlinului, a condamnat actele violente comise de anarhiştii de stânga vineri şi sâmbătă noaptea.

Între 50 şi 100 de persoane au năvălit prin cartierul Neukölln în primele ore ale zilei de sâmbătă, incendiind până la 20 de autovehicule şi aruncând cu pietre într-o maşină de poliţie. În noaptea de vineri, între 20 şi 40 de huligani mascaţi, pe biciclete, au incendiat 28 de autovehicule şi au spart geamuri şi vitrine în districtul Kreuzberg din Berlin.

Numind incidentele “acte teroriste”, Henkel a declarat, conform agenţiei germane de ştiri DPA, că anarhiştii de stânga produc doar distrugere şi că aceştia nu au respect pentru proprietatea celorlalţi cetăţeni.

Nu s-au făcut arestări

Poliţia a declarat că nu au fost raportate persoane rănite şi că nu au fost făcute arestări. Totuşi, Henkel a precizat că autorităţile lucrează pentru a localiza făptaşii. “Nu vom lăsa găştile de aripă stângă să domine străzile”, a menţionat Henkel.

Conform ziarului german Taggesspiegel, autorităţile încă nu sunt sigure dacă există o legătură între cele două incidente şi o demonstraţie de stânga care a avut loc sâmbătă în cartierul berlinez Friedrichshain, când aproximativ 4.000 de membri radicali de stânga au protestat împotriva poliţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe