Bianca Andreescu, despre finala de la US Open cu veterana Serena Williams (video)

Tenismana canadiană a învins-o în penultimul act pe Belinda Bencic cu 7-6(3), 7-5, asigurându-şi astfel prezenţa în prima finală de Mare Şlem a carierei, unde va trebui să ţină piept puternicei americance Serena Williams - o reeditare a finalei din acest an de la Rogers Cup (Canada).
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu. (WTA/facebook)

Tânăra canadiancă de origine română Bianca Andreescu (15 WTA) continuă să impresioneze fanii sportului alb din întreaga lume cu tenacitatea ei la o vârstă destul de fragedă (19 ani). Aceasta a reuşit să surprindă din nou frumos cu evoluţiile sale - de această dată la US Open, acolo unde s-a calificat în finală, prin eliminarea elveţiencei Belinda Bencic (12 WTA), scor final 7-6(3), 7-5.

Bianca va trebui acum să lupte cu trofeul pe masă cu fosta regină a tenisului feminin mondial - Serena Williams (37 ani, 8 WTA), care a trecut la rândul ei de Elina Svitolina, cu scorul de 6-3, 6-1.

"Îmi amintesc că întotdeauna le spuneam celor din echipa mea că vreau să joc cu Serena înainte să se retragă. Abia aştept meciul. Este o campioană, atât pe teren cât şi în afara lui. Cred că meciul o să fie distractiv. O urmăream când aveam vreo 10 ani. Am urmărit-o câştigând majoritatea titlurilor de Grand Şlam şi cred că va lupta pentru al 24-lea trofeu. Sunt sigură că va veni cu cel mai bun joc al ei şi eu voi încerca să fac acelaşi lucru. Cred că cea mai bună va câştiga", a mărturisit Bianca în cadrul unei conferinţe de presă.

Această întâlnire este o reeditare a finalei din acest an de la Rogers Cup, Canada, care era aşteptată cu mult interes de public, pentru că adversarele erau diferite - Serena are foarte multe titluri şi experienţă, iar Bianca de numai 19 ani este talentată şi cu capacitatea de a lupta. Dar atunci Serena a fost nevoită să abandoneze din cauza durerilor, iar Bianca Andreescu a câştigat trofeul.

Bianca joacă în a patra finală, după ce a câştigat la turneele Premier Mandatory Indian Wells şi Premier 5 Toronto şi a pierdut la turneul de la Auckland.

Serena William a câştigat turneul de la Flushing Meadows de şase ori şi a jucat 10 finale.