Bianca Andreescu, face performanţă la Indian Wells! A eliminat-o pe Garbine Muguruza (video)

"Cred că am reuşit poate cel mai bun meci al carierei, a fost o zi în care mi-a ieşit totul, iar acest lucru a făcut diferenţa" - tenismana canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu. (Getty Images)

Bianca Andreescu (18 ani, 60 WTA) continuă să impresioneze cu evoluţiile bune fiind una dintre revelaţiile acestui început de sezon competiţional, ea atingând pe rând finalele turneului de la Auckland, a fost campioană la turneul 125K de la Newport Beach (Statele Unite), respectiv semifinalistă la Acapulco.

Jucătoarea canadiană de origine română - beneficiara unui wildcard, se apropie acum cu mare viteză de un nou titlu, aflându-se la un pas de marea finală a turneului WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open” de la Indian Wells (California), după ce a scos-o din cărţi pe fosta lideră WTA, spaniola Garbine Muguruza (25 ani, 20 WTA).

Un joc excepţional reuşit de Bianca, care a controlat situaţia din teren până la final, nelăsând nici o şansă oponentei sale. Ea s-a impus în două seturi 6-0, 6-1 după doar 52 de minute de joc efectiv.

"Am intrat pe teren şi mi-am jucat şansa. Nu m-am gândit cine e de partea cealaltă a terenului, iar asta chiar m-a ajutat. Mi-am folosit serviciul pentru a avea un avantaj. În schimb, ea n-a servit prea bine astăzi, aşa că am profitat şi de acest aspect", a declarat Bianca imediat după terminarea partidei.

"E incredibil ceea ce-am realizat în ultimele luni. Sunt mai mult decât recunoscătoare. Am început să joc la aceste turnee din circuitul WTA în urmă cu un an şi cred că am căpătat experienţă de la meci la meci. Victoriile obţinute anul acesta mi-au dat cu siguranţă încredere", a continuat aceasta.

De partea cealaltă Garbine Muguruza a comentat şi ea eşecul său:

"Am simţit că de fiecare dată când am încercat ceva diferit, ea venea cu lovituri mai bune. M-am chinuit să găsesc o cale pentru a întoarce rezultatul şi să preiau conducerea, dar a ţinut nivelul ridicat pe toată durata meciului", a mărturisit aceasta la conferinţa de presă.

Odată cu calificarea în semifinalele turneului de la Indian Wells, tenismana de origine română va urca în Top 40 WTA.

În penultimul act al circuitului dotat cu premii în valoare de 9.035.428 dolari, Andreescu va primi replica ucrainiencei Elina Svitolina (6 WTA), care a trecut la rândul ei de cehoaica Marketa Vondrousova (61 WTA), cea din urmă fiind cea care a eliminat-o în optimi pe Simona Halep.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport