Biblioteca pentru Pop. Cetăţenii strâng cărţi în Piaţa Victoriei: "Trebuie să facem ceva, altfel copiii noştri o să fie oglinda lui Pop!"

Îngrijoraţi că Educaţia a fost dată pe mâna unui ministru care nu doar că face "erori" gramaticale dar ia şi decizii dintre cele mai controversate, cetăţenii au început să doneze cărţi în Piaţa Victoriei, gestul dorindu-se a fi un semnal de alarmă faţă de degradarea învăţământului.
Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)

În Piaţa Victoriei, lângă Guvern, a fost deschisă o inedită "bibliotecă" în aer liber, "Biblioteca pentru Pop." Concret, mobilizaţi pe Facebook, cetăţenii au început să vină cu cărţi, pentru a le transmite prin gestul lor guvernanţilor că Educaţia trebuie să ajungă la standarde europene iar acest deziderat nu se realizează interzicând materialele auxiliare în şcoli şi numind în fruntea Ministerului Educaţiei o persoană care face erori gramaticale în discursurile publice.

Cât despre cărţile care vor fi aduse astăzi, în intervalul orar 9 - 24, acestea urmează să fie donate unor şcoli "pe care subfinanţarea le-a adus în situaţia de a nu avea o bibliotecă în care copiii să găsească tot ce au nevoie", se anunţă pe pagina de Facebook a evenimentului.

Biblioteca pentru Pop
Biblioteca pentru Pop (Facebook)

"Pop este o marionetă foarte utilă pentru PSD. Pentru prezentul şi pentru viitorul PSD. Pop este un incult, agramat pus de partid să distrugă învăţământul de stat, să creeze haos, să creeze deznădejde în una din instituţiile fundamentale pentru o ţară civilizată. Pop, ca şi ceilalţi miniştrii incompetenţi, duc războiul distrugerii a tot ceea ce ar putea ridica nivelul de moralitate al societăţii.

Odată făcut praf şi învăţământul, negura necunoaşterii se lasă peste popor, odată mancurtizat, cetăţeanul nu mai are filtre şi repere morale, nu mai poate alege şi înţelege ce trebuie să voteze. Odată "analfabetizat" poporul este o victimă sigură a PSD. Aici PSD îşi asigură viitorul votant, cetăţeanul uşor manipulabil, cetăţeanul incult, cetăţeanul fără moralitate, cetăţeanul fără coloană vertebrală.

Cetăţeanul ăsta pe care încearcă acum să îl formeze PSD este cetăţeanul Pop, un incult, un idiot util partidului. O marionetă pusă de PSD să creeze embrioni asemănători lui. Totul pe banii noştri. Banii noştri sunt furaţi iar copiilor noştri li se oferă o educaţie defectuoasă, în condiţii improprii. Banii noştri sunt gestionaţi de un analfabet funcţional şi sunt folosiţi pentru interesul partidului, pentru contra-reformă în învăţământ, pentru persecuţii ale elevilor la intrarea în şcoală. Gazeta matematică a devenit pericol public. Probabil mâine o să fie declarată incompatibilă întreaga literatură bună. Sunt îngrozit să trăiesc astfel de momente şi sper din suflet să scăpăm de acest rebut social ajuns ministru la comanda unui condamnat penal. Ăştia nu au nici o limită, stiu doar de pumn.

Trebuie să facem ceva, altfel copiii noştri or să fie oglinda lui Pop. Evenimentul de astăzi este un semnal de alarmă foarte puternic, unic, unui ministru îi sunt aduse sute de cărţi pentru a suplini carenţele morale, pentru a-i completa cunoştinţele, pentru a-l face şi pe el om, în rând cu toţi oamenii. E ruşinos şi imoral pentru noi, ca ministrul învăţământului să fie doar aşa o marionetă de partid, îi aducem cărţi ca să îi deschidem ochii spre realitate", a declarat pentru Epoch Times unul dintre cetăţenii care se alătură evenimentului.

Carte adusă la evenimentul Bibliotecă pentru Pop
Carte adusă la evenimentul Bibliotecă pentru Pop (Epoch Times)

Redăm texul îndemnului adresat cetăţenilor de organizatori:

''Hai să îi ducem o carte lui Pop şi să îi cerem demisia! Ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, a bulversat întregul sistem de învăţământ românesc. Milioane de copii şi de părinţi au privit, în ultimele săptămâni, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc şcoala românească spre haos complet. Cea mai recentă măsură care a dat peste cap Educaţia din România a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situaţii aberante: părinţii s-au plâns că elevii sunt percheziţionaţi în ghiozdane, profesorii că nu mai au cum să predea la clase, Gazeta Matematică a fost considerată interzisă în şcoli iar soarta examenelor din acest an şcolar a devenit incertă.

Din ”palmaresul” ministrului Pop mai amintim: Manualul Unic la clasa a cincea, Manualul de Sport, convingerea că, deşi în România Educaţia e gratuită, asta înseamnă doar că elevii nu plătesc, nu şi părinţii lor.

În cele din urmă, societatea românească a putut remarca faptul că Educaţia a ajuns să fie condusă de o persoană cu grave probleme de background profesional şi chiar şi de exprimare: gafele legate de ”genunche” şi ”cu câţi i se scrie cuvântul copiii” fac parte deja din biografia publică a domnului Pop.

Noi ne dorim ca Educaţia din România să ajungă la standardele europene pe care copiii acestei ţări le merită. Ne dorim ca guvernanţii să preţuiască ştiinţa de carte şi nu mai acceptăm ca impostura, complicitatea şi laşitatea să guverneze sistemul de învăţământ.

Vom transmite acest lucru întregului Guvern, în Piaţa Victoriei, printr-un gest simbolic: dăruindu-le, fiecare, câte o carte. Orice carte, pentru că nu dorim să trăim într-o ţară în care un material didactic sau o operă literară să poată fi interzise. Dacă doriţi, puteţi scrie şi o dedicaţie pentru domnul Pop, poate va reuşi să înţeleagă mai bine mesajul.

Şi să înţeleagă că haosul pe care l-a provocat este prea mare şi e timpul să îşi dea demisia.

Puteţi veni oricând între 9AM şi miezul-nopţii, pentru că ştim că viaţa de părinte este foarte complicată şi programul este mereu, contra-cronometru. Invităm, de asemenea, sindicatele din învăţământ şi organizaţiile de părinţi să ni se alăture.

Cât despre cărţile care vor fi colectate, sperăm că Guvernul, prin Ministerul Educaţiei, le va dona unor şcoli pe care subfinanţarea le-a adus în situaţia de a nu avea o blibliotecă în care copiii să găsească tot ce au nevoie", transmit organizatorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne