Biciclete, ii şi flori la SkirtBike Alba Iulia

Afiş SkirtBike
Afiş SkirtBike (Facebook, SkirtBike)

SkirtBike, "manifestul celei mai mari comunităţi de bicicliste, un manifest pentru normalitate", a ajuns în acest weekend la Alba Iulia unde peste 150 de femei, majoritatea îmbrăcate în ii, au defilat pe biciclete împodobite cu baloane, flori şi alte accesorii, pe cele mai circulate străzi din municipiu, promovând astfel acest mijloc de transport, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, participanţii s-au întâlnit în faţa la Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan de unde au pedalat pe cele mai circulate bulevarde din municipiu, efectuând, la final, un tur complet al Şanţurilor Cetăţii Alba Carolina.

Doamnele şi domnişoarele care au participat la eveniment au purtat haine şi accesorii populare, altele rochii, fuste şi chiar pantofi cu toc şi şi-au împodobit bicicletele cu buchete de flori, baloane, steaguri şi accesorii "chic".

”SkirtBike Alba Iulia promovează, în primul rând, mersul pe bicicletă şi transmite ideea că doamnele, domnişoarele, chiar şi domnii, pot fi eleganţi şi pe bicicletă pentru că acest tip de mişcare nu e doar sănătos, dar pentru un oraş ca Alba Iulia poate reprezenta o soluţie foarte bună pentru fluidizarea traficului. În acest an, cu atât mai mult, promovăm şi spiritul naţional pentru că temă propusă este ia”, a declarat Iulia Gus, unul dintre organizatori.

Traficul rutier a fost parţial blocat pe parcursul traseului, iar participanţii la ”SkirtBike” 2016 au avut fluiere, cu care au atenţionat şoferii şi trecătorii. Parada s-a încheiat cu o tombolă, premiul cel mare fiind o bicicletă Pegas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne