Biden: Ridicarea sancţiunilor anti-ruse condiţionată de implementarea deplină a acordului de la Minsk

Vicepreşedintele american Joe Biden
Vicepreşedintele american Joe Biden (Joe Raedle / Getty Images)

Vicepreşedintele american Joe Biden a declarat că sancţiunile anti-ruse ar trebui să rămână în vigoare până la implementarea completă a acordului de la Minsk şi refacerea graniţelor Ucrainei, conform agenţiei de presă Interfax-Ucraina.

Biden a transmis aceste cuvinte în cadrul unui mesaj video adresat conferinţei internaţionale de susţinere a Ucrainei, desfăşurate marţi la Kiev.

Vicepreşedintele american a repetat faptul că Rusia a ocupat teritoriul ucrainean şi a trimis trupe, mercenari, tancuri şi rachete în Donbas. Mai mult, el a descris situaţia ca fiind o încercare a Moscovei de a retrasa graniţele europene.

Vicepreşedintele american a asigurat delegaţii la conferinţă că Statele Unite vor continua să furnizeze Ucrainei sisteme de securitate pentru protejarea teritoriului şi graniţelor sale.

El a susţinut că agresiunea rusă a declanşat un dezastru umanitar imens în estul Ucrainei, în care peste 6.100 de oameni au fost ucişi şi aproximativ 2 milioane şi-au părăsit locuinţele – dintre care 1,2 milioane fiind refugiaţi interni.

În plus, Washingtonul nu are niciun plan pentru aplicarea de noi sancţiuni împotriva cetăţenilor ruşi cu privire la situaţia din satul Şirokine din estul Ucrainei, a declarat Jeff Rathke, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, conform Kyiv Post.

“Sancţiunile sunt legate de prezenţa în estul Ucrainei a separatiştilor şi ruşilor, precum şi a susţinătorilor lor ruşi. Nu am niciun anunţ privind noi sancţiuni. Dar, bineînţeles, sancţiunile sunt legate de implementarea acordului de la Minsk”, a adăugat Rathke.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.