Bilanţul inundaţiilor: un mort, patru dispăruţi şi zeci de locuinţe inundate

Inundaţii
Inundaţii (Epoch Times România)

Vicepremierul Gabriel Oprea a prezentat miercuri bilanţul inundaţiilor ce au răvăşit sudul ţării. Potrivit lui Oprea, în urma inundaţiilor au fost afectate 63 de localităţi din 10 judeţe, o persoană din Argeş a decedat şi alte patru din Vâlcea, Argeş şi Teleorman sunt date dispărute.

Oprea a mai precizat că în ultimele 24 de ore au fost mobilizaţi peste 2.200 de pompieri, jandarmi şi poliţişti, care au intervenit pentru salvarea oamenilor aflaţi în situaţii de risc. În jur de 400 de oameni rămaşi izolaţi, din care 210 în Vaideeni, au fost salvaţi, a declarat vicepremierul, citat de B1 TV.

Potrivit lui Gabriel Oprea, efectivele MAI au interveni în 63 de localităţi din judeţele Alba, Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi Sibiu, unde au fost inundate peste 1.100 de locuinţe.

La operaţiuni au participat trei elicoptere ale Ministerului de Interne, intervenind pentru salvarea a peste 60 de persoane, în judeţele Gorj şi Vâlcea.

În ceea ce priveşte victimele, vicepremierul a precizat că în judeţul Argeş a decedat un bărbat de 72 de ani, luat de o viitură în localitatea Vedea.

În judeţul Vâlcea, un bărbat de 38 de ani din comuna Stoeneşti a fost dat dispărut în urma viiturilor, reprezentanţii Poliţiei Vâlcea declarând marţi că şansele că acesta să mai fie în viaţă sunt minime.

Tot în Argeş, un bărbat a fost dat dispărut după ce a fost luat de o viitură pe pârâul Merişani din localitatea cu acelaşi nume, fiind găsit însă în viaţă câteva ore mai târziu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne