Bill May, primul bărbat campion mondial la înot sincron

Americanul Bill May.
Americanul Bill May. (Bill May/facebook)

Americanul Bill May, la vârstă de 36 de ani, a scris o pagină de istorie, devenind primul bărbat campion mondial la înot sincron, făcând pereche cu Christina Jones, duminică, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Kazan (Rusia), informează AFP.

Rezervată până acum exclusiv femeilor pe scena internaţională, nataţia sincron a făcut revoluţie în Rusia, o ţară care domină această disciplină.

Dar nu doar Bill May a intrat în istorie, ci şi faptul că a pus capăt invincibilităţii ruşilor la această disciplină după opt ani.

Statele Unite nu au mai câştigat o probă la Campionatele Mondiale de înot sincron din 1994.

Duminică, pe o arenă pe jumătate plină, aproximativ 5.000 de persoane, Bill May şi-a trăit visul. El a câştigat proba tehnică la perechi mixt cu 88,5108 puncte, devansându-i pe ruşii Aleksandr Malţev şi Dărîna Valitova (88,2986 puncte), care au intrat în posesia medaliei de argint, şi pe italienii Giorgio Minisini-Manila Flamini (86,3640 puncte), care şi-au adjudecat bronzul.

În luna noiembrie a anului trecut, Federaţia internaţională de nataţie (FINA) a decis să integreze bărbaţii la înot sincron, pereche cu o femeie.