Biroul de presă al Guvernului: chinezii primiţi în Parlament, Epoch Times dat afară

Palatul Victoria, Guvernul României
Palatul Victoria, Guvernul României (Epoch Times România)

UPDATE: 13:12 Secretariatul SPP contactat de redacţia noastră a declarat prin dl. Mihai Geamănă că SPP nu este implicat în acreditările de la Parlament, şi că a contactat Biroul de Presă al Guvernului care este singurul responsabil pentru acest caz.

*************

Epoch Times, singura publicaţie din România, care transmite sistematic rapoarte şi analize ale situaţiei politice din China, este ţinută departe de Parlament în timpul vizitei delegaţiei chineze, de către Biroul de Presă al Guvernului.

Vineri seara la orele 20:00 redacţia noastră a fost sunată de Richard Uriciuc, din partea Biroului de Presă al Guvernului (de ce al Guvernului nu ne-am dumirit) care ne-a informat pe un ton amabil că nu ne poate da acreditările, pentru că nu are acordul SPP-ului (?).

Nu am primit până în acest moment niciun răspuns scris demn de luat în seama, care să motiveze reacţia. Sâmbătă la orele 5pm, în urma insistenţelor noastre, am primit următorul mail nesemnat din partea Biroului de presă al Guvernului:

În legătură cu solicitarea dvs privind acreditarea pentru Întâlnirea Prim-miniştrilor din China-Europa Centrală şi de Est şi Forumul Economic China-Europa Centrală şi de Est, va rugăm să va adresaţi Serviciului Protecţie şi Pază.

Va mulţumim!

Practica este tipică pentru un stat mafiot. În comunicare nu apare niciun nume şi nici un motiv, pentru că nimeni nu doreşte să-şi ia răspunderea pentru acest act abuziv şi pentru că nu există vreun motiv legal pentru această acţiune.

Credem că motivul real din spatele acestui refuz este faptul că Epoch Times este singurul ziar care îşi permite să transmită ştiri adevărate despre modul abuziv şi uneori criminal în care Partidul-Stat (Comunist Chinez) îşi conduce activitatea, atât în China, cât şi în afara acesteia.

Canada nu-i ca România

O asemenea încercare din partea Ambasadei Chineze s-a mai semnalat în 2010 la Ottawa, cu prilejul vizitei lui Hu Jintao la G20. Premierul canadian Stephen Harper a fost presat să excludă ziarul Epoch Times de la conferinţa de presă care urma întâlnirii bilaterale.

Problema lui Harper a apărut în momentul în care Naţional Press Gallery, asociaţia de jurnalişti acreditaţi la Ottawa, a refuzat să comită ilegalităţi la ordinul premierului, astfel încât Harper a trebuit să anuleze complet conferinţa de presă, că nu care cumva Hu Jintao să dea ochi cu amărâţii de reporteri de la Epoch Times Canada. Întâlnirea bilaterală a rămas fără o conferinţă în urma căreia să se tragă vreo concluzie, iar Richard Fadden, şeful serviciului secret canadian, a ieşit în faţa cu o declaraţie prin care acuza politicieni canadieni că s-ar afla pe ştatele de plată ale Chinei.

Ne-am bucura pentru toţi românii dacă ar avea o Românie care să se comporte la fel de civilizat în faţa presiunii. Dar la noi este altfel, mult mai rău, pentru că nu am ştiut să ne apărăm drepturile şi libertăţile cu demnitate, n-am ştiut să preţuim cinstea, virtutea.

Groaza liderilor comunişti de a da ochi cu reporterii noştri este de înţeles: suntem singurul ziar care vorbim deschis despre crimele în masă comise de aceştia. Îndrăznim să nu punem batista pe ţambal vis a vis de atrocităţile comise de Partidul Comunist în China, avem curaj să abordăm subiecte care demască spionajul sistematic al Chinei şi corupţia de care se foloseşte Partidul pentru a-şi atinge scopurile.

Am raportat cinstit şi mult înaintea celorlalte mass media când a fost vorba de epidemia de SARS, scandalul lui Bo Xilai, expoziţia de cadavre umane plastinate, scandalul produselor chinezeşti contaminate, campaniile de spionaj ale Chinei, sau masacrele tibetanilor, creştinilor şi aderenţilor Falun Gong şi multe, multe altele.

Vom continua să scriem despre aceste lucruri. Facem aceste lucruri pentru cititori. Acesta este contractul nostru social asumat, responsabilitatea pe care ne-am luat-o faţă de România şi oamenii săi - de a fi aici pentru dvs. chiar dacă nu mai este altcineva.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne