Biroul pentru relaţii cu diaspora a lansat pagina web a programului de stagii din Moldova

.
. (Photos.com)

Biroul pentru relaţii cu diaspora (BRD), în colaborare cu Asociaţia Moldovenilor din Marea Britanie (AMMB) şi Asociaţia „Jeunes Moldaves” din Franţa, a lansat ieri pagina web - stagii.gov.md – a Programului de stagii în cadrul instituţiilor publice şi companiilor private din Republica Moldova, comunică Moldpres cu referire la Biroul pentru relaţii cu diaspora.

Site-ul serveşte drept platformă de stocare a ofertelor din partea angajatorilor din ţară, care sunt în căutare de stagiari. Cei interesaţi vor avea posibilitatea să le acceseze pe durata întregului an. Programul de stagii se adresează studenţilor şi absolvenţilor atât din ţară, cit şi de peste hotare.

Scopul programului este de a oferi posibilitate tinerilor să cunoască cum funcţionează instituţiile publice şi companiile private din ţară, să aplice cunoştinţele şi abilităţile obţinute în timpul studiilor, să vină cu noi abordări şi bune practici relevante pentru consolidarea capacităţilor acestor instituţii.

Potrivit lui Victor Lutenco, şeful BRD, „stagiile constituie o oportunitate pentru tineri în integrarea lor pe piaţa muncii. Ele oferă posibilitatea angajatorilor de a beneficia de pe urma energiei şi experienţei studenţilor. Pe de altă parte, tinerii, încadraţi într-un program de stagiu, trec prin prima lor experienţă de muncă, află despre specificul organizaţiei, fie publică, fie privată. Sunt foarte încrezător că acest program va aduce rezultate, căci la toate întâlnirile cu studenţii, stagiile se regăseau printre solicitările lor de bază.”.

BRD, în conformitate cu misiunea sa, va asigura coordonarea şi comunicarea cu instituţiile statului pentru realizarea programului de stagiu. Asociaţia Moldovenilor din Marea Britanie şi Asociaţia „Jeunes Moldave” vor coordona şi comunica cu instituţiile private şi vor asigura informarea, promovarea şi vizibilitatea stagiului în rândul tinerilor din diasporă.

Până în prezent, pe pagina stagii.gov.md există în jur de 130 de oferte pentru stagii în cadrul instituţiilor publice şi companiilor private din Republica Moldova.

Aceasta platformă va transpune în practică modificările legislative, promovate în prezent de Parlament, care prevăd instituirea stagiilor pentru studenţi şi absolvenţi în instituţiile publice şi considerarea lor ca experienţă de muncă.

Platforma de stagii a fost dezvoltată cu susţinerea proiectului UE „Consolidarea capacităţilor de gestionare a migraţiei în Republica Moldova”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe