Blaga: Legea amnistierii şi graţierii să nu mai fie „ţinută la dospit” de către PSD

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Controversata lege a amnistierii şi graţierii să nu mai fie „ţinută la dospit” de către PSD, în sertarele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, ci să fie supusă la vot în plen şi ulterior respinsă, a cerut preşedintele PDL, Vasile Blaga, la finalul şedinţei ACL, relatează Mediafax.

„Vom cere, după alegerea noului Birou al Camerei, punerea pe ordinea de zi cât mai rapid a legii graţierii şi amnistierii, pentru că ne putem aştepta ca domnul Ponta să se gândească să suspende pentru vreo două ore şi Codul penal, ca să-şi rezolve problemele pe care le are cu principalii lui susţinători”, a precizat Blaga, adăugând că ACL va vota pentru respingerea proiectului de lege astfel încât acesta să nu mai fie ţinut „la dospit” de către PSD.

Legea amnistiei îi va salva în special pe politicieni de dosarele penale aflate în anchetă sau în faza judecăţii în care sunt incriminaţi pentru fapte penale pedepsite cu până la 6 ani închisoare, iar în ce priveşte graţierea, vor fi salvaţi în special politicienii care au primit pedepse de până la 7 ani de închisoare.

Odată aplicată, controversata lege le-ar aduce beneficii multor oameni politici influenţi, printre care Dan Voiculescu, Cătălin Voicu, Antonie Solomon, Ionel Manţog, Nicolae Mischie, Decebal Traian Remeş şi Relu Fenechiu.

Totodată, preşedintele PDL a anunţat că va solicita şi repunerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a proiectului de lege care vizează anularea taxei suplimentare de 7 eurocenţi acciză la carburant, precum şi taxei pe stâlp.

Supraacciza de 7 eurocenţi la benzină şi motorină nu a adus mai mulţi bani în bugetul statului cum se spera, ci dimpotrivă, sumele de bani încasate au fost mai mici, pentru că scumpirea carburanţilor i-a determinat pe posesorii de autoturisme să cumpere mai puţin combustibil, sau să apeleze la furnizorii de peste graniţă, unde preţurile sunt mai mici.

În ceea ce priveşte celebra taxă pe stâlp, respectiv impozitului pe construcţiile speciale, aceasta a dat mari bătăi de cap investitorilor. Reprezentanţii mediului de afaceri din România au solicitat eliminarea totală a impozitului pe construcţiile speciale. Acest impozit duce la dublarea, chiar triplarea, impozitului pe profit pentru companiile afectate, a declarat Daniel Anghel, membru în conducerea Consiliului Investitorilor Străini din România (CIS), ceea ce îi va determina pe oamenii de afaceri să îşi reconsidere planurile de investiţii şi în timp va avea un impact negativ major asupra investiţiilor străine.

La rândul său, liderul PNL, Klaus Iohannis, a informat că ACL va cere din nou ca voturile pentru ridicarea imunităţii parlamentarilor să fie „la vedere”, precum şi promovarea votului prin corespondenţă şi a legii prin care prima intabulare a terenurilor ar fi gratuită.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, se plângea recent că toate solicitările adresate de DNA în acest an Parlamentului pentru obţinerea avizelor de arestare preventivă în dosare care au vizat parlamentari au fost respinse, indiferent de partidul din care făcea parte persoana cercetată. Un vot transparent, cu bilele la vedere, ar expune parlamentarii în faţa electoratului şi poate mulţi dintre ei şi-ar reevalua decizia, în contextul în care societatea civilă deja i-a acuzat că transformă Parlamentul într-un scut care apără corupţii.

Printre politicienii care au scăpat în ultimii doi ani de urmărire penală sau de arestare preventivă se numără Florin Popescu, Marius Isailă, Vlad Cosma, Chiţoiu Daniel, Laszlo Borbely, Victor Paul Dobre, Vosganian Varujan sau Ion Stan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne