Blandiana, după proteste: Deşi Răul pare mereu învingător, Binele nu poate fi înfrânt

Ana Blandiana
Ana Blandiana (Viorica Patea)

Deşi Răul pare mereu învingător, Binele nu poate fi înfrânt, pentru că se bazează pe masochismul celor buni, a remarcat duminică, pe pagina sa de socializare, scriitoarea Ana Blandiana, care a participat, alături de zeci de mii de români, la protestele din Capitală împotriva "Ciumei Roşii".

"Faptul că aseară protestele #Rezist au pornit din Piaţa Universităţii le-a dat, pentru mine cel puţin, un plus de emoţie. Piaţa era la fel de plină sub ninsoare ca şi în vara lui ‘90, o bună parte dintre manifestanţi erau aceiaşi, doar cântecele fuseseră înlocuite cu telefoanele aprinse. În loc de "Jos comunismul" se striga "Jos corupţia", dar "PSD, ciuma roşie" dovedea că perioadele istorice rămâneau legate.

Priveam mulţimea înfrigurată şi udă, ale cărei margini nu le puteam cuprinde cu privirea, ceea ce n-o împiedica să fie o minoritate. Dar o minoritate gânditoare, una dintre acele minorităţi care duc întotdeauna mai departe istoria. Căci, deşi Răul pare mereu învingător, Binele nu poate fi înfrânt, pentru că se bazează pe masochismul celor buni", a declarat Ana Blandiana.

Ana Blandiana
Ana Blandiana (Ana Blandiana/Facebook)