Blocajul guvernamental din SUA va fi prelungit până în 2019

Donald Trump a afirmat că îi aşteaptă pe democraţi să vină la Casa Albă pentru a ajunge la un acord cu privire la zidul de frontieră propus de el.
Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Olivier Douliery/Pool/Getty Images)

Blocarea parţială a guvernului federal american va rămâne în vigoare deşi mai sunt câteva ore din anul 2018, iar Casa Albă a precizat duminică faptul că preşedintele Donald Trump nu va încerca să ajungă la democraţi. Impasul va prelungi blocajul guvernamental în noul an, când Camera Reprezentanţilor va fi controlată de democraţi începând cu 3 ianuarie.

Kellyanne Conway, consilier al Casei Albe, a declarat duminică pentru Fox News că Trump îi aşteaptă pe democraţi să îl contacteze, potrivit Deutsche Welle.

În weekend, Trump a postat o serie de mesaje pe Twitter însă nu a avut întâlniri cu liderii republicani sau democraţi.

În condiţiile în care republicanii mai controlează Camera Reprezentanţilor doar câteva zile, niciun fel de activităţi legislative nu au fost planificate şi Trump nu a cerut republicanilor să menţină Congresul în sesiune.

După ce Trump a ameninţat vineri că va închide graniţa sudică a SUA cu Mexicul din cauza blocării guvernului, Casa Albă a învinuit-o pe lidera democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi pentru acest impas.

Şeful de personal interimar Mick Mulvaney a sugerat reporterilor că senatorii democraţi ar fi dispuşi să încheie un acord cu Trump, însă nu o vor face pentru a o proteja pe Pelosi.

Mulvaney a afirmat că, în cazul în care Pelosi ar fi ajuns la un acord cu preşedintele SUA, probabil şi-ar fi pierdut funcţia de lideră în Cameră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe