Blocul ACUM cere CEC să permită cetăţenilor R. Moldova din diasporă votarea pe baza buletinului de identitate

Reprezentanţii blocului ACUM consideră că cetăţenii din diasporă sunt cetăţeni ai R. Moldova şi de aceea este inadmisibil să nu li se permită votarea cu aceleaşi acte cu care votează cetăţenii din ţară.
Membrii blocului ACUM
Membrii blocului ACUM (Captură Foto / privesc.eu)

Blocul electoral ”ACUM Platforma DA şi PAS” a solicitat, marţi, 19 februarie, Comisiei Electorale Centrale (CEC) să permită votarea în secţiile de vot din străinătate în baza buletinului de identitate valabil care conţine IDNP având în vedere numărul extrem de mare al cetăţenilor Republicii Moldova care domiciliază peste hotare şi care au paşapoarte cu termen de valabilitate expirat.

Maia Sandu şi Andrei Năstase menţionează în scrisoarea adresată CEC că o astfel de cerinţă este justificată de modificarea inopinată de către organul electoral central a practicii constante de la ultimele 7 scrutine electorale când s-a permis votarea cu paşapoarte ale căror termen de valabilitate a expirat.

„Cetăţenii din diasporă sunt la fel cetăţeni ai acestei ţări. Este inadmisibil să nu li se permită votarea cu aceleaşi acte cu care votează cetăţenii din ţară – buletinul de identitate valabil care conţine IDNP”, au conchis reprezentanţii blocului ACUM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe