Blocul ACUM invită din nou PSRM la discuţii post-electorale

Alegerile anticipate, în condiţiile statului capturat, nu vor schimba configuraţiile politice actuale, ci vor conduce la irosirea banilor publici de către regimul oligarhic pentru a-şi menţine scorul electoral, afirmă blocul ACUM.
Fracţiunea parlamentară a blocului ACUM
Fracţiunea parlamentară a blocului ACUM (parlament.md)

Blocul ACUM, a invitat din nou reprezentanţii Partidului Socialiştilor la discuţii post-electorale, în cadrul unui grup de lucru lansat recent.

Potrivit unei declaraţii, deputaţii blocului ACUM îi aşteaptă pe socialişti să se întâlnească miercuri, în Parlament, „pentru a discuta agenda comună antioligarhică şi socială, precum şi modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului, ulterior, instalarea unui guvern funcţional, inclusiv identificarea măsurilor concrete de consolidare a încrederii cu scopul evitării alegerilor anticipate”.

„Alegerile anticipate, în condiţiile statului capturat, nu vor schimba datele actualei configuraţii politice, ci vor conduce la irosirea în continuare a banilor publici de către regimul oligarhic pentru a-şi menţine scorul electoral”, se mai arată în declaraţie.

În opinia deputaţilor blocului ACUM, momentan nu ar exista sarcină mai importantă decât reluarea procesului legislativ în Parlamentul Republicii Moldova, „singura instituţie legitimă a statului, care se mai poate opune dictaturii şi oligarhiei. Fiecare zi de întârziere a activităţii Parlamentului ne aduce mai aproape de anticipate.”

Săptămâna trecută, Blocul ACUM a propus crearea unui grup de lucru în vederea examinării, până la 25 aprilie, a actelor normative ale ambelor formaţiuni ce ţin de dezoligarhizare şi îmbunătăţirea vieţii oamenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe