BNR îi dă replica lui Tudose: "Se răzbună cărţile de economie. Atât şi nimic mai mult”

BNR sprijină politica economică a Guvernului, dar numai în condiţiile în care nu atacă obiectivul fundamental al Băncii Naţionale, explică Adrian Vasilescu, după ce premierul a încercat să paseze BNR-ului o parte din răspunderea pentru deprecierea leului intrat în picaj după adoptarea Revoluţiei Fiscale.
Banca Naţională a României(BNR)
Banca Naţională a României(BNR) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Premierul Tudose a susţinut, joi seara, la Antena 3, că deprecierea leului faţă de euro ar putea fi şi o răzbunare a băncilor nemulţumite că Guvernul vrea să le taxeze şi a reproşat Băncii Naţionale a României că nu a intervenit pentru a stopa deprecierea leului. În replică, consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu a explicat, vineri, la RFI, că "dacă se răzbună cineva în acest moment, nu ştiu pe cine, dar dacă se răzbună cineva în acest moment, se răzbună cărţile de economie."

De asemenea, Vasilescu a precizat că BNR sprijină politica economică a Guvernului, dar numai în condiţiile în care nu atacă obiectivul fundamental al Băncii Naţionale care este stabilitatea preturilor şi în esenţă şi stabilitatea financiară, ca sinteză a funcţiilor băncii centrale.

„Noi de la Banca Naţională spunem şi asta este realitatea: colaborăm cu guvernele pe care le dă ţara. Legea spune foarte limpede că Banca Naţională sprijină politica economică a Guvernului, dar numai în condiţiile în care nu atacă obiectivul fundamental al Băncii Naţionale care este stabilitatea preţurilor şi în esenţă şi stabilitatea financiară, ca sinteză a funcţiilor băncii centrale. Deci eu nu vorbesc în contradictoriu cu Guvernul şi nici cu premierul, chiar dacă premierul mi-a recomandat când nu vorbesc în numele Băncii Naţionale şi nu vorbesc în numele Băncii Naţionale, să port un tricou cu inscripţia: privat”, a declarat Vasilescu.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne