BNR şi Traian Băsescu, reclamaţi la DNA

Românii îndatoraţi în franci elveţieni la Bănci acuză Banca Naţională şi pe fostul preşedinte de contractarea păguboasă a unui împrumut, acţiune ce a dus la falimentarea a peste 250.000 de firme.
Avocatul Gheorghe Piperea.
Avocatul Gheorghe Piperea. (Epoch Times România)

Debitorii cu contracte de credit în franci elveţieni din Grupul Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC) au făcut sesizare penală la DNA contra guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, şi contra fostului preşedinte Traian Băsescu, informează, pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea. Membrii GCCC îi acuză pe cei doi de contractarea păguboasă a împrumutului de 20 miliarde euro de la FMI şi CE.

Redăm postarea avocatului:

Debitorii cu contracte de credit în franci elveţieni din GCCC au făcut sesizare penală la DNA contra lui Isărescu şi a lui Băsescu pentru contractarea păguboasă a împrumutului de 20 mld euro de la FMI şi CE, pentru supradimensionarea acestuia, pentru conflictele de interese în care s-au aflat BNR, lobby-iştii bancari şi "experţii" care l-au consiliat atunci pe Băsescu, dar şi pentru ruinarea debitorilor afectaţi de măsurile de austeritate din 2010 şi pentru falimentarea a peste 250 de mii de firme generatoare de locuri de muncă.

Presa şi tv-urile main-stream tac.

Nu se găseşte spaţiu pentru această ştire, dar sunt dedicate ample analize, emisiuni întregi şi spaţii de exprimare pentru "experţii" din BNR aruncaţi în arenă pentru a ne explica de ce nu se poate respira fără opacitatea cu care şi-au înconjurat salariile şi sinecurile.

Nimeni nu observă că aceşti soldaţi ai furtunii sunt aceeaşi "experţi" care ne explicau în 2009 că avem nevoie de o centură de siguranţă de 20 mld euro, după ce, în toamna lui 2008, ne anesteziau cu glumiţe de genul "mai uşor cu criza pe scări", ca să nu înceteze creditarea iresponsabilă şi ca nu cumva lumea să îşi schimbe opţiunile politice (oct - nov 2008 = alegeri parlamentare).
Şi, totuşi, noi, cei ce solicităm justiţie şi transparenţă suntem populişti.

PS În 2009, arestatul OB era numit vice-guvernator. Isărescu primea cel de-al n-shpelea mandat de guvernator, plus titlul de academician. Frumoasă centură de siguranţă. Frumoase coincidente.

PPS Dacă vă simţiţi populişti (sau nu), puteţi da share", scrie Piperea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne