Boală misterioasă din China ajunge în Japonia

(Captură Foto)

Noua boală misterioasă care a apărut în oraşul Wuhan, din China, şi-a făcut drum în Japonia, după ce o persoană a călătorit din oraşul estic chinez până la domiciliul său în Prefectura Kanagawa, Japonia, potrivit Japan Times.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, s-a întors din Wuhan pe 6 ianuarie şi a fost internat după patru zile. A fost tratat şi externat miercuri, potrivit unui oficial al spitalului.

Luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că noul coronavirus cu simptome de pneumonie asemănătoare SARS a fost purtat de o femeie care călătorea din China în Tailanda, după ce a fost internată la 8 ianuarie.

Oficialii chinezi au declarat miercuri că transmiterea infecţiei la oameni nu poate fi exclusă, după ce patruzeci şi unu de persoane au primit un diagnostic preliminar fiind diagnosticate cu noul coronavirus.

Un bărbat în vârstă de 61 de ani a murit de afecţiunea respectivă sâmbătă.

În timp ce investigaţiile preliminare indică faptul că cei mai mulţi dintre pacienţi au lucrat sau au vizitat o anumită piaţă en-gros de fructe de mare, este posibil ca o femeie să fi contractat virusul de la soţul ei, a spus Comisia municipală de sănătate din Wuhan într-un comunicat public.

Comisia a declarat că soţul acesteia, care se îmbolnăvise anterior, a lucrat la piaţa en-gros de fructe de mare din Huanan. Între timp, soţia a spus că nu a avut nicio expunere faţă de mediul din piaţă, în afară de contactul cu soţul ei.

Îngrijorarea autorităţilor este cu atât mai mare, cu cât ne aflăm în perioada premergătoare Anului nou chinezesc, în care o mulţime de muncitori migranţi călătoresc în oraşele de baştină pentru a petrece sărbătorile în familie. Sâmbătă, 25 ianuarie începe anul şobolanului de metal în China.

Boala generată de un nou coronavirus îngrijorează prin asemănarea cu SARS, Sindromul Acut Pulmonar Sever, care a lovit China în 2002, şi care avea o mortalitate foarte ridicată. China a muşamalizat scara epidemiei câteva luni până când, la presiunea OMS, a recunoscut că nu o controlează, dar SARS se răspândise deja în America de Nord şi Europa, făcând victime.

Autorităţile par să considere că riscul de transmitere interumană rămâne scăzut, lucru care s-a spus şi despre virusul SARS la început.

Ambasada SUA la Beijing a emis o alertă pentru americanii care călătoresc în China, de săptămâna trecută, avertizând pe oricine a fost la Wuhan să evite contactul cu toate animalele şi persoanele bolnave.