Boc o susţine pe Udrea la prezidenţiale. „Este un adversar redutabil, bătăios şi dur la adresa lui Ponta”

Emil Boc
Emil Boc (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

În contextul modificărilor intervenite în cadrul PMP, la finalul cărora Elena Udrea a ajuns să fie candidatul pentru prezidenţiale şi Cristian Diaconescu să candideze ca independent, fostul premier Emil Boc, actual primar PDL, a declarat marţi că o va susţine pe Elena Udrea la prezidenţiale pentru că aceasta este "un adversar redutabil, bătăios şi dur la adresa PSD şi a lui Victor Ponta", potrivit Mediafax.

"O voi susţine pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale, pentru că este un adversar redutabil, bătăios şi dur la adresa PSD-ului şi a lui Victor Ponta. O susţin, de asemenea, pentru faptul că nu a ezitat niciodată să apere şi să creadă în proiectul de reformă şi modernizare a statului român pe care l-am demarat împreună cu preşedintele României, Traian Băsescu. Nu în ultimul rând, Elena Udrea a fost unul dintre cei mai performanţi miniştri pe care i-am avut în Guvern şi care a demonstrat eficienţă şi pragmatism", a declarat Emil Boc.

Candidatura lui Cristian Diaconescu a fost contestată de unii lideri din teritoriu, care au cerut înlocuirea acestuia cu Elena Udrea, pe motiv că aceasta ar fi mai populară. Udrea a răspuns chemării şi a intrat marţi, oficial, în cursa pentru Cotroceni, în timp ce Diaconescu, rămas fără susţinere, a decis să iasă din PMP şi să candideze ca independent pentru a-şi respecta "angajamentul faţă de ţară".

Vicepreşedintele PMP Cristian Preda a declarat marţi că, în şedinţa Consiliului Naţional al PMP, a cerut demiterea Elenei Udrea din funcţia de preşedinte al partidului pentru că "a distrus" candidatura lui Cristian Diaconescu la prezidenţiale, votată acum două luni, dar ceilalţi membri ai acestui organism au fost de altă părere.

"Am propus demiterea Elenei Udrea din funcţia de preşedinte al PMP, pentru discreditarea candidaturii lui Diaconescu. Colegii din CEN au votat împotrivă şi au propus desemnarea ei ca prezidenţiabil al PMP. Am fost, din nou, singurul care s-a opus", a precizat Preda.