Bodog cere "capetele" şefilor Direcţiilor de Sănătate Publică din judeţele cu rată de vaccinare mică

După ce i-a trecut glonţul pe lângă ureche şi a evitat la mustaţă o demitere pe tema crizei vaccinurilor, Bodog anunţă demiteri şi avertismente în instituţiile responsabile de vaccinarea populaţiei.
(Facebook)

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a propus schimbarea din funcţie a conduceri Direcţiilor de Sănătate Publică din judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Neamţ, Prahova şi Ilfov, judeţe unde rata de vaccinare a fost sub 50%, informează Ministerul Sănătăţii.

''Cinci Direcţii de Sănătate Publică nu au reuşit să îşi îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel judeţean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat. Prin urmare, neîndeplinirea misiunii legale privind realizarea programului naţional de vaccinare a pus în mişcare o serie de acţiuni şi sancţiuni menite să îmbunătăţească performanţa acestor organisme locale'', precizează MS, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

În cazul celorlalţi directori de Direcţii de Sănătate Publică din ţară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris.

Propunerea de schimbare a reprezentanţilor DSP-urilor a fost prezentată premierului Mihai Tudose.

În urmă cu câteva zile, premierul Tudose anunţa că va decide în această săptămână dacă îl demite pe ministrul Sănătăţii, pe fundalul crizei vaccinurilor. Miercuri, Tudose a decis: nu-l demite pe Bodog, nici astăzi, nici mâine.

"Nu-l demit azi. Şi nici mâine. (...) Dacă sistemul e de vină, schimbăm sistemul. Dacă e vorba de responsabilităţi personale, le discutăm", a declarat premierul, citat de Hotnews.

Tudose a mai anunţat că i-a solicitat ministrului Sănătăţii o campanie "închegată" şi "continuă" în privinţa vaccinării, una nu pe termen foarte scurt, ci o campanie continuă pe vaccinare.

Reamintim că, în şedinţa de guvern din 13 iulie, premierul Tudose s-a declarat îngrijorat de faptul că în România ar exista, potrivit statisticilor, circa 260.000 de copii care nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei şi poliomielitei, deşi vaccinurile ar fi suficiente pe piaţă. Tudose i-a dat un termen limită ministrului Sănătăţii pentru a găsi soluţii ca părinţii să fie informaţi corect despre importanţa vaccinării şi a anunţat că în următoarele zile va lua o decizie în ceea ce priveşte o eventuală demitere a lui Bodog. Această decizie a fost luată miercuri, când Tudose a hotărât că nu-l va demite pe ministrul Sănătăţii. Cel puţin nu acum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne