Bodu lansează un scenariu halucinant: Dacă Iohannis pierde alegerile, PNL şi PDL se dezintegrează

Sebastian Bodu
Sebastian Bodu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Fostul europarlamentar PNŢCD Sebastian Bodu a declarat miercuri că, dacă prezidenţiabilul ACL Klaus Iohannis nu va ajunge pe fotoliul de la Cotroceni, nu numai ACL se va dezintegra, ci şi cele două formaţiuni care compun această alianţă.

„Repet ce am mai spus acum două luni: dacă Klaus Iohannis nu câştigă alegerile prezidenţiale, nu va mai fi niciun ACL/PNL PDL. PNL se va dezintegra în PRL-ul lui Călin Popescu Tăriceanu (după care va urma o bătălie juridică pentru denumirea istorică) iar PDL, în lipsa unui lider (pe care nu a fost în stare/nu a fost lăsat sa îl producă după 2004) se va dezintegra în PSD, PNL şi PMP”, a opinat Sebastian Bodu.

Liderul PNŢCD susţine că Iohannis se poate întoarce la Sibiu unde va câştiga şi următoarele alegeri locale pentru că acolo lumea îl alege pentru ceea a făcut, însă pentru a câştiga prezidenţiale, unde lumea votează pe alte criterii, câtă vreme 90% din electorat nu ştie cum arată Sibiul şi nici nu îi pasă, Klaus Iohannis trebuie să facă pe ultima sută de metri ce nu a făcut în cei 14 ani cât a stat sub clopotul de sticlă de la Primăria Sibiu: să înveţe politică.

„Altfel nu are nicio şansă la prezidenţiale, mai ales că se bate nu doar cu Victor Ponta ci şi cu Elena Udrea/Traian Băsescu. Politică înseamnă discurs, mesaj, atac, replică, spontaneitate, inventivitate, speculaţie, improvizaţie, eschivare şi chiar body language. Se poate şi în stil ardelenesc, cu bun simţ şi cu eleganţă, adică exact ce le lipseşte celorlalţi candidaţi care vor începe un război murdar), dar să fie, pentru ca electoratul votează un candidat cu vorbele la el, cum se spune, un candidat viu, nu doar o poză cu un oraş, oricât ar fi de frumos”, a subliniat Bodu.