Boeing 737 din nou în acţiune. Alex Cozer: Plahotniuc sfidează cetăţenii şi instituţiile europene

După Washington, Plahotniuc a decis să zboare cu acelaşi boeing 737 şi la Bruxelles, sfidând, în opinia jurnalistului Alex Cozer, atât cetăţenii RM cât şi instituţiile UE. Pe de altă parte, Candu nu vede care este problema, „atâta timp cât nu se cheltuie banii statului”.
Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele autosuspendat al Partidului Democrat
Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele autosuspendat al Partidului Democrat (today.md)

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu s-a aflat câteva zile la Bruxelles, într-o vizită „pe linie de partid” unde a zburat cu o cursă charter împreună cu naşul său, liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Împreună cu cei doi s-a aflat la Bruxelles şi premierul Pavel Filip care a zburat cu o cursă directă fiind în delegaţia oficială.

Despre zborul privat al celor doi deputaţi PD, Andrian Candu şi Vlad Plahotniuc s-a vorbit foarte mult la Chişinău, unii subliniind faptul că „pe Plahotiuc doar avionul cu care a zburat l-a costat 150.000 dolari”. „Într-o astfel de aeronavă, Boeing 737, încap 150 de oameni. Plahotniuc are nevoie de o asemenea navă pentru a se duce la Washington, la Bruxelles şi a-şi face o poză, e de-a dreptul sfidător”, a punctat jurnalistul Alex Cozer în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

”S-a scris destul de mult despre acel prim zbor la Washington, acum el a zburat din nou şi ne-a sfidat, a arătat tuturor că lui nu-i pasă. El se duce acolo să se întâlnească cu câţiva europarlamentari, despre unii din ei ştim că se plimbă cu bicicleta prin Bruxelles şi iau curse low-cost când vin de la Bruxelles. Lucrurile acestea nu le observăm doar noi, le observă şi cei de la Bruxelles, şi atunci când îţi permiţi astfel de megalomanie îi sfidezi şi pe oamenii din instituţiile europene şi ar trebui cu toţii să ne întrebăm câţi bani mai poate să fure de-şi permite doar pe nişte zboruri să cheltuie atât de mulţi bani”, a specificat Cozer.

Afirmaţiile apărute în presă vizavi de banii cheltuiţi pentru vizita la Bruxelles nu l-au deranjat foarte multe pe şeful legislativului, afirmând că nu contează câţi bani se cheltuie, important e să nu se cheltuie banii statului.

„Bine că nu s-au cheltuit banii statului. Că se cheltuie banii cuiva, care e problema? Partidul foloseşte banii cum consideră de cuviinţă. Atâta timp cât nu se cheltuie banii statului, nu cred că este vreo problema. E o surpriză că dl Plahotniuc este un om bogat? Dl Plahotniuc zbura cu curse private şi înainte de a fi în politică, o face şi acum, atâta timp cât sursele lui de venituri sunt justificate şi nu se cheltuie banii statului, nu văd nici o problemă. Noi nu trăim într-un stat totalitar, trăim într-un stat liber, este dreptul omului să-şi cheltuie banii cum vrea, dacă sunt câştigaţi legal”, a explicat Candu, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la Pro TV, trecând peste faptul că cei mai mulţi analişti şi chiar unii politicieni au afirmat în nenumărate rânduri că principalul beneficiar al furtului miliardului ar fi chiar Plahotniuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe