Bombardiere ruseşti interceptate în zona de interes a Marii Britanii

Bombardierul rusesc Tupolev Tu-160, numit Blackjack de către NATO
Bombardierul rusesc Tupolev Tu-160, numit Blackjack de către NATO (Wikipedia.org)

Avioane de vânătoare ale Forţei Aeriene Regale britanice au fost trimise pentru a intercepta şi monitoriza două bombardiere ruseşti care s-au apropiat de spaţiul aerian al Marii Britanii, a confirmat miercuri Ministerul Apărării.

Avioanele de luptă Typhoon au fost trimise de la baza Lossiemouth a Forţelor Aeriene Regale după ce două bombardiere ruseşti Blackjack au zburat deasupra Norvegiei şi în largul coastei estice a Marii Britanii, înainte să plece din zonă, potrivit Express.co.uk.

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării a declarat: “În niciun moment avioanele ruseşti nu au intrat în spaţiul aerian teritorial al Marii Britanii”.

Incidentul a avut loc în condiţiile care forţe NATO se află în Scoţia pentru un exerciţiu militar comun, numit Joint Warrior.

Este cel de-al doilea incident în doar 6 zile în care Forţa Aeriană Regală (RAF) a fost alertată după ce un alt avion rusesc a zburat vinerea trecută în apropierea spaţiului aerian britanic.

Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a lăudat acţiunile piloţilor RAF şi a insistat că Marea Britanie trebuie să rămână “vigilentă” şi conştientă cu privire la activitatea militară a ruşilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe