Bon Jovi a deschis al doilea restaurant în care achitarea notei de plată este opţională

Oamenii fără resurse pot mânca gratuit în localul cântăreţului din New Jersey, în schimbul spălării de vase.

Jon Bon Jovi în restaurantul său Soul Kitchen din New Jersey (SUA)
Jon Bon Jovi în restaurantul său Soul Kitchen din New Jersey (SUA) (JbjSoulKitchen)

Jon Bon Jovi, în vârstă de 54 ani, îşi continuă activitatea sa caritabilă. Cântăreţul a inaugurat cel de-al doilea restaurant solidar unde achitarea notei de plată este opţională. Oamenii fără resurse pot mânca gratuit în al doilea restaurant Soul Kitchen din New Jersey (SUA), în schimbul spălării de vase.

Pe pagina web a restaurantului se relatează că, până în prezent, restaurantul Soul Kitchen a servit 50.387 mese, iar 44% dintre acestea au fost plătite cu donaţii. Soul Kitchen este condus de propria organizaţie caritabilă a cântăreţului, The Bon Jovi Soul Foundation, care ajută persoanele sărace şi fără adăpost din Statele Unite.

"Restaurantul Soul Kitchen este la fel ca oricare altul", a declarat Jon Bon Jovi pentru BBC. "Noi trebuie să înţelegem că cei care sunt în nevoie nu au posibilitatea să meargă la un restaurant", a spus el.

Primul dintre restaurantele de solidaritate a fost deschis în oraşul Red Bank, tot în New Jersey, în 2011. Al doilea este situat foarte aproape de Toms River, una dintre zonele cele mai afectate de uraganul Sandy, din 2012. Fundaţia cântăreţului are, de asemenea, un centru care sfătuieşte oamenii cu privire la sănătate şi oferă asistenţă de nutriţie şi de formare pentru industria alimentară. O bancă alimentară şi o şcoală pentru copii cu risc sunt iniţiativele întreprinse de mai bine de un deceniu, de Jon Bon Jovi, în statul în care a crescut.

În cei 30 de ani de activitate, formaţia cântăreţului a vândut peste 120 de milioane de albume în lumea întreagă, cele mai cunoscute albume semnate Bon Jovi fiind "Slippery When Wet" (1986), "New Jersey" (1988) şi "Keep the Faith" (1992). Printre ultimele noutăţi discografice: Bon Jovi a lansat un material discografic înregistrat „pentru fani” – “Burning Bridges”. Gândit ca un teaser până la apariţia următorului album, programat pentru 2016, “Burning Bridges” a fost lansat pe 21 august 2015 prin intermediul Mercury Records.

Trupa, originară din Sayreville, New Jersey, a susţinut un concert la Bucureşti în vara lui 2011.