Box: Românul Jo Jo Dan pregătit pentru meciul cu canadianul Kevin Bizier

(Feng Li / Getty Images)

Boxerul român Jo Jo Dan a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Quebec, că este pregătit pentru meciul cu canadianul Kevin Bizier, care va avea loc, vineri, într-o gală profesionistă la Pepsi Colisee din Quebec, meci care va stabili adversarul campionului mondial IBF la categoria welter, Kell Brook.

''Sunt mai bine pregătit decât am fost pentru primul meci'', a afirmat în presa canadiană Jo Jo Dan, care l-a învins pe Bizier în noiembrie 2013, la puncte. ''Sunt în formă mai bună, atât din punct de vedere fizic, cât şi mental. Mă aştept să fie un meci mare şi voi avea o prestaţie pe măsură pentru a câştiga'', a adăugat pugilistul pe numele său real Ionuţ Dan Ion.

''Depinde de el (Bizier, n. red.) dacă acest meci va fi un război. Dacă va vrea să ne bubuim, o vom face. Dacă va vrea să boxăm, vom boxa. Totul depinde de strategia lui, eu sunt capabil să mă adaptez la orice'', a mai spus românul.

Jo Jo Dan (33 de victorii la profesionişti — 18 prin KO, două înfrângeri) a precizat că nu poate prevedea când sau cum se va încheia meciul programat pe durata a 12 reprize până nu va începe: ''Sunt pregătit pentru meciul de vineri. Abia aştept să intru în ring şi să demonstrez că pot câştiga din nou. Sunt nerăbdător să fac o impresie bună fanilor din Statele Unite''.

Jo Jo Dan i-a produs lui Bizier singura înfrângere din cariera profesionistă, care mai cuprinde 23 de victorii (16 prin KO).

''A fost cel mai bun cantonament al meu de când am trecut la profesionişti. Mă bucur că am ajuns aici şi simt că am făcut tot ce trebuie pentru a a ieşi din ring victorios'', a afirmat la rândul său Bizier.

Canadianul a explicat şi eşecul din primul meci cu Jo Jo Dan: ''Ce ne-a omorât în primul meci a fost ţinerea constantă a lui Jo Jo Dan. De fiecare dată când făceam ceva bun el se ţinea de mine, iar apoi răspundea cu lovituri murdare care îl făceau să arate bine. Chiar şi dacă aveam lovituri clare, el puncta prin lovituri murdare, în urma unor ţineri. Aceasta a fost marea problemă şi vom lua măsuri pentru ca arbitrul să nu mai permită acest lucru''.

Bizier s-a declarat şi el pregătit pentru meci: ''Sunt gata pentru orice, sunt gata de război. Am fost pregătit încă de la ultimul meci. Cu orice va veni, eu voi fi cu un pas înainte. Voi câştiga, vă promit, iar dacă va veni şi KO-ul, cu atât mai bine''.

Principalul eveniment al galei va fi meciul dintre campionul mondial WBC la semigrea, Adonis 'Superman' Stevenson, şi rusul Dmitri 'The Hunter' Suhoţki, meci de 12 reprize.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport