Brazilia: Un papagal "complice" a fost arestat [video]

Dresat să avertizeze despre sosirea poliţiei, papagalul începea să strige „Mamă, poliţia”. Împreună cu proprietarul - un traficant de droguri din Teresina, un oraş din statul brazilian Piauí - poliţia l-a luat în custodie şi pe „complicele“ său de încredere.
Papagal
Papagal (Screenshot video Youtube)

Printre cei arestaţi într-o operaţiune a poliţiei împotriva traficanţilor de droguri, se află, literalmente, şi un papagal care a fost instruit de proprietarul său să acţioneze pe post de "complice" şi să-l alerteze de sosirea poliţiei. O măsură care nu a fost totuşi suficientă pentru a împiedica raidul, conform celor relatate de presa braziliană. Ştirea a făcut înconjurul reţelelor sociale şi presei, inclusiv Washington Post.

Papagalul a fost confiscat de poliţie în casa unui cuplu din Vila Irmã Dulce, o comunitate din Teresina, statul brazilian Piauí. Papagalul a fost învăţat să-i alerteze pe criminali strigând: "Mamă, poliţia!" în caz de incursiuni ale poliţiei.

Un jurnalist brazilian care s-a aflat faţă în faţă cu papagalul arestat l-a descris ca fiind o creatură "super-ascultătoare", deşi şi-a ţinut ciocul închis bine după ce a fost luat în custodie. „Până acum nu a scos niciun sunet ... e complet tăcut”, a spus reporterul.

Televiziunea braziliană a poreclit papagalul "papagaio do tráfico" (papagalul traficului de droguri). În prezent se află într-o grădină zoologică locală unde unii instructori îl vor învăţa să zboare, pentru a-l putea elibera.

Nu este pentru prima dată când cartelurile de droguri folosesc animale. În Rio de Janeiro, poliţia a confiscat doi aligatori mici, acuzând proprietarii că îi utilizau pentru a face ca trupurile rivalilor să dispară în timpul ostilităţilor dintre bandele unei favela locale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură