Brînză: Kelemen vorbeşte despre referendum. "Nu pot să nu observ tăcerea vinovată a Guvernului"

William Brînză
William Brînză (facebook.com)

Prezidenţiabilul Partidului Ecologist Român (PER), William Brînză, a atras atenţia asupra declaraţiei "extrem de grave" făcute marţi de liderul UDMR Kelemen Hunor privind eventualitatea organizării unui referendum pentru autonomie în aşa-zisul Ţinut Secuiesc. Fostul deputat a acuzat Guvernul, din care Kelemen face parte, de o tăcere vinovată şi i-a întrebat pe Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea de ce nu iau atitudine.

"O declaraţie extrem de gravă a fost făcută azi de vicepremierul şi, totodată, lider al UDMR, Kelemen Hunor, care a vorbit de posibilitatea organizării unui referendum privind autonomia Ţinutului Secuiesc în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Recunoscând că legislaţia actuală 'nu lasă mult spaţiu de mişcare în direcţia referendumului', liderul UDMR susţine că 'eu nu mă tem să pun orice tip de întrebare cetăţenilor mei'", a precizat William Brînză.

"Kelemen Hunor a anunţat proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc în ziua în care avea loc referendumul din Scoţia, iar acum vine cu ideea referendumului pe fondul disputei privind un referendum în Catalonia", a remarcat fostul deputat.

"Nu pot să nu observ tăcerea vinovată a Guvernului în care Kelemen Hunor este vicepremier. De ce tăceţi Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea?", i-a întrebat William Brînză pe reprezentanţii Guvernului.

Prezidenţiabilul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că există varianta unei consultări a populaţiei din judeţele Mureş, Covasna şi Harghita, în ceea ce priveşte proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc.

"Actuala legislatură nu lasă mult spaţiu de mişcare în direcţia referendumului, dar eu nu mă tem să pun orice tip de întrebare cetăţenilor mei. Desigur, trebuie să facem acest lucru printr-o informare corectă pentru a le spune cetăţenilor că nu este vorba despre enclavizare sau de stat în stat. Este posibil şi în toată ţara, dar importat este cum faci şi cu ce intenţie faci referendumul", a declarat Kelemen Hunor, la Adevărul Live.