Brioşe cu dovleac - un deliciu cu gust de toamnă

Brioşe cu dovleac
Brioşe cu dovleac (Maria Matyiku / Epoch Times)

Aceste minunate brioşe cu textură pufoasă, fragede şi gust aromat sunt un deliciu perfect pentru o zi de toamnă.

Ingrediente:
2 căni pulpă fiartă de dovleac
3 căni făină albă (ca alternativă se pot folosi 2 căni de faină integrală şi o cană de fulgi de ovăz)
1 1/2 cană de zahăr
2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă praf de copt
1/2 linguriţă de cuişoare
2 linguriţe de scorţişoară
1/2 linguriţă nucşoara măcinată
1/2 linguriţă ienibahar
1 linguriţă de sare
2/3 cană ulei (150 ml)
3 ouă

Modul de preparare:

Încălziţi cuptorul la 350 de grade F (175 grade C). În cazul în care nu folosiţi coşuleţe de hârtie speciale pentru copt, tapetaţi tava pentru copt brioşe cu grăsime şi faină.

Pasta de dovleac se poate face din dovleac proaspăt sau se poate folosi piure din conservă.
Dacă folosim dovleac proaspăt, se începe mai întâi cu prepararea acestuia. Se împarte dovleacul în jumătate, se curăţa bine de seminţe şi se taie în bucăţi late de 2-3 cm. Se pun într-o tavă cu partea tăiată în jos. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace în cuptorul preîncălzit până când pulpa se înmoaie, aproximativ 60 de minute. Se scoate pulpa de dovleac şi zdrobeşte bine cu o furculiţă sau în blender. Se măsoară 2 căni de pastă de dovleac şi se pun deoparte.

Într-un castron mare, se amestecă împreună făina, zahărul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, praful de cuişoare, scorţişoara, nucşoara, ienibaharul şi sarea.

Într-un castron separat, amestecă împreună cele două căni de dovleac fiert, cu uleiul vegetal şi ouăle.

Se adaugă pasta de dovleac în amestecul de faină şi se amestecă uşor până se omogenizează. Se pune aluat în fiecare formă de brioşă.

Dacă doriţi să daţi un aspect mai plăcut brioşelor, înainte de a le pune la cuptor, puteţi presăra un amestec format din 2 linguri de zahăr şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară, în care se adaugă o linguriţă de unt sau de ulei.

Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 20 - 25 de minute, până când se rumeneşte şi se desprinde uşor de pe formă şi prinde puţină crustă deasupra.


Vă dorim poftă bună!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură