Bucureştenii tremură de frig, compania municipală de termoficare a Primăriei Capitalei îşi ia maşini de lux

Masini
Masini (Ciprian Ciucu)

În timp ce mulţi bucureşteni tremură de frig în case şi se spală cu apă rece, o companie municipală de termoficare îşi cumpără maşini de lux, acuză Ciprian Ciucu, consilier general PNL în cadrul Consiliului General al Primăriei Capitalei.

"Nu vreau să vă enervez de dimineaţă dar e bine să ştiţi pe ce se duc banii noştri atunci când nu se duc în termoficare: se duc în SUV-uri achiziţionate de compania de termoficare a Primăriei (în imagine). SUV-urile au fost achiziţionate de CM Energetica şi vor fi, probabil, transferate noii companii Termoenergetica.

Investiţii serioase în reţea nu s-au făcut deşi prima companie, Energetica (înfiinţată ilegal), transformată apoi în Termoenergetica, a primit un capital de 300 milioane de lei (!) iar actuala Termoenergetica are pe mâna 642 milioane de lei!

CET Griviţa şi CET Casa Presei Libere tot nu sunt eficientizate / modernizate iar cele două centrale promise în Aviaţiei şi Colentina, doar pe hârtie.

Voi aveţi căldură, apă caldă? Daţi mai departe", scrie, pe Facebook, Ciucu.

Ciprian Ciucu a publicat şi o fotografie cu cele 3 maşini de tip Sport Utility Vehicle (SUV) marca Hyundai, model Tucson cumpărate de Compania Municipală Energetica SA tocmai pentru a fi transferate CM Termoenergetica SA.

Potrivit Ziare.com care citează date din caietul de sarcini, maşinile achiziţionate de compania municipală de termoficare (3 maşini) au tracţiune integrală şi - potrivit caietului de sarcini al achiziţiei - volan şi scaune încălzite şi pilot automat.

Conform informaţiilor publice din SICAP, CM Energetica a cumpărat cele 3 SUV-uri de la societatea Brodmi S.R.L - singura care a participat la procedură - cu suma de 380.000 de lei (aproape 80.000 de euro). Deci fiecare maşină a costat aproape 27.000 de euro.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne