Bucureştiul va găzdui meciuri din cadrul EURO 2020

Vedere interioară a stadionului Naţional Arena din Bucureşti.
Vedere interioară a stadionului Naţional Arena din Bucureşti. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Capitala României, Bucureşti, a fost inclusă printre cele 13 oraşe care vor găzdui meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din anul 2020, a anunţat vineri Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

''Arena Naţională'' din Bucureşti, cu o capacitate de 55.600 locuri, urmează să găzduiască în total patru meciuri: trei din faza grupelor EURO 2020 şi unul din optimile de finală ale competiţiei.

Semifinalele şi finala EURO 2020 urmează să se se dispute pe stadionul Wembley din Londra. Oraşele München, Roma, Baku şi Sankt Petersburg vor organiza câte trei meciuri din faza grupelor şi unul din sferturile de finală, în timp ce Copenhaga, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Bruxelles, Glasgow, alături de Bucureşti, au fost desemnate să găzduiască fiecare câte trei meciuri din grupe şi unul din optimile de finală.

Naţionala României va juca două meciuri la Bucureşti, pe ''Arena Naţională'', în grupele Campionatului European din 2020, dacă "tricolorii" se vor califica la turneul final.

Niciuna din cele 13 ţări alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la Euro 2020. Toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în 10 grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziţii. Alte 4 selecţionate vor obţine biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Naţiunilor, noua competiţie UEFA care va debuta în toamna lui 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport