Bugetul Capitalei şi pianul lui Oprescu de 140.000 de euro

Sorin Oprescu, primarul capitalei
Sorin Oprescu, primarul capitalei (ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / GettyImages)

Viceprimarul Capitalei, liberalul Cornel Pieptea, a dezvăluit duminică, pe contul său de Facebook, că una dintre priorităţile primarului Sorin Oprescu pentru cultură este să achiziţioneze un pian al cărui cost se ridică la fabuloasa sumă de 140.000 de euro.

"E weekend şi ar trebui să privim lucrurile mai relaxaţi! Cu toate astea nu îmi vine să mă relaxez uitându-mă pe bugetul lui Oprescu. Am descoperit priorităţile sale pentru cultură: propune să cumpărăm pentru palatele brâncoveneşti un pian de 140.000 euro! La banii ăştia probabil va fi un pian suspendat care cântă singur", a afirmat Cornel Pieptea.

Pe de altă parte, Colegiul de Arte Dinu Lipatti, un reper de excelenţă în lumea culturală internaţională, caută binefăcători care să îi ajute să cumpere cu 70.000 euro unul dintre cele mai performante piane cu coadă de pe piaţă, a arătat viceprimarul pentru a oferii opiniei publice posibilitatea să facă o comparaţie.

"Totuşi pianul lui Sorin Oprescu pare ceva nesemnificativ, pe lângă cei 2.200.000 euro pe care vrea să îi cheltuie pentru o statuie reprezentându-l pe Brâncuşi. Cred că nici măcar de 1 aprilie nu merită discutate propunerile lui Oprescu", a concluzionat viceprimarul Cornel Pieptea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne