Bursele de acţiuni înregistrează pierderi de 1 trilion din cauza declaraţiilor privind războiul iminent cu Coreea de Nord

(Captură Foto)

Vineri, pierderile înregistrate la burse ca urmare a războiului declaraţiilor dintre SUA şi Coreea de Nord a însumat 1 trilion USD.

Pieţele europene au fost împinse în jos pentru a treia zi consecutiv, iar Wall Street a coborât din nou şi el - acţiunile aflându-se la cel mai coborât nivel de la începutul mandatului lui Donald Trump.

Vineri, Donald Trump a lansat un nou bombardament de avertismente asupra Coreei de Nord, spunând că "opţiunile militare sunt acum luate în discuţie, fiind încărcate şi asigurate, în cazul în care Coreea de Nord acţionează fără înţelepciune".

Yenul a performat bine, în ciuda faptului că vineri bursele japoneze au fost închise din cauza unei sărbători.

Yenul are o tendinţă ascendentă, pentru că există percepţia că în momente de criză geopolitică şi financiara, Japonia, un mare creditor, va avea de câştigat deoarece îşi va putea repatria fondurile în cazul unei crize.

Francul elveţian - o altă monedă considerată sigură - a beneficiat şi ea. Cu două săptămâni în urmă, francul elveţian înregistra cea mai mare cădere săptămânală împotriva euro din 2015. Vineri moneda elveţiană marca cea mai mare creştere din iunie 2016.

Pe pieţele de obligaţiuni, bondurile americane de zece ani şi cele germane ultra-sigure - cunoscute sub numele de Bunds - se tranzacţionau la cele mai mari valori din iunie.

Numeroase burse de acţiuni au înregistrat vârfuri de tranzacţionare în ultimele săptămâni, lucru care le pune în primejdia unui sell-off masiv, care poate fi declanşat de tensiunile cu Coreea de Nord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie