Cadouri de crăciun pentru primarii PSD: 4 milioane de euro de la Guvern

Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18  iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta
Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18 iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

De sărbători Guvernul a oferit primarilor PSD din judeţul Botoşani 4 milioane de euro. Astfel, la ultima şedinţă de Guvern dinaintea sărbătorilor, cabinetul Ponta 4 a recompensat 21 de administraţii locale cu o sumă de peste 18.700 de lei din fonduri guvernamentale. Banii trebuiau acordaţi pentru situaţii urgente sau neprevăzute însă Guvernul a dat o ordonanţă prin care a fost ocolită legea, potrivit postului B1 TV.

Cea mai mare sumă (6,5 milioane de lei) a fost alocată administraţiei din Dimăcheni, localitate unde Victor Ponta a obţinut la alegerile prezidenţiale cel mai mare scor din judeţ, 85,45%.

Pe locul doi, (cu 2,3 milioane de lei) se situează localitatea Drăguşeni, unde Victor Ponta a obţinut 76,60% la alegerile prezidenţiale. Au primit de asemenea bani şi primarii care au trecut recent la PSD din Hilişeu-Horia, Adăşeni, Pomârla, Todireni, Corni şi Avrămeni.

Potrivit legii, banii din Fondul de rezervă bugetară pot fi alocaţi administraţiilor locale doar pentru cheltuieli urgente sau neprevăzute. Deoarece nu există o asemenea situaţie, Guvernul a emis o ordonanţă de derogare de la lege.

La nivel naţional, Guvernul a împărţit peste 316 milioane de lei din fondul de rezervă, cei mai mulţi bani ajungând în judeţele în judeţele Giurgiu, Gorj, Teleorman, Neamţ şi Hunedoara, toate judeţe în care Ponta a obţinut scoruri peste Klaus Iohannis în turul doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale.